2010. október 2., szombat

Miért nehéz nyelv a magyar?

App Store-t böngészve akadtam rá a Hungary Radios alkalmazásra. Mint a neve is mutatja, magyar rádióállomásokat lehet vele hallgatni. A programot egy kínai készítette, kedveskedni akart a magyar hallgatóknak, ezért készített hozzá magyar leírást is. Nem kellett volna.
Ugyanis az angol szöveget berakta a Google Translate-ba és egyszerűen kimásolta a végeredményt, ami ez lett:
Ezzel az alkalmazás van egy több mint 38 különböző rádió állomások, amelyek megfelelnek a füle még a pickiest hallgató az országban. Válogathat az összes állomás, amíg meg nem találja az egyik a legjobban szeretsz, és élvezd!

Angol eredetiben így szól a leírás:
With this application you have a variety of over 38 radio stations that will satisfy the ears of even the pickiest listener in the country. Browse through all the stations until you find the one you love the most and enjoy!

Ráadásul van képe 3.99 eurót elkérni az alkalmazásért. No komment…

1 megjegyzés:

  1. Ez tényleg gáz, és szánalmas is!
    Az jó dolog, hogy "gondolnak" ránk magyarokra is, de akkor csinálják jól.
    Eeeez azért durva. Egyetlen egy képet lehet látni az app-ról, és az is eléggé gagyi, na és persze a fordítás. Én sem tudok jól angolul, sokszor használom a google fordítót, de azért egy ilyen esetnél jobb lett volna, ha normális fordítóval, tolmáccsal fordítja le.
    Ja és azért a 4,99$ kissé sok.
    Ha valaki magyar rádiót akar hallgatni, akkor az Obserradio-t javaslom, ami csak 0,99$ és elég sok "csatorna" van benne!

    VálaszTörlés