2010. április 6., kedd

Napi hírek 2010.04.06.

Mai hírekben szó lesz a szeparált iPad App Store-ról, újabb technikai problémáról és a Skype töketlenségéről.

Van már külön iPad Store

Apple végre meglépte amit már egy hete meg kellett volna tennie. Külön Store-ban vásárolhatóak meg az iPad-es alkalmazások. iTunes-ban az oldal tetején van két gomb: iPhone, iPad. Így mindenki kiválaszthatja melyik boltban akar böngészni, véletlenül sem vásárol meg olyan alkalmazást, amely készülékével nem kompatibilis.



Wifi problémák az iPad-nél

Tegnap már írtam az USB-s töltés problémájáról, ma újabb issue jelentkezett. Jónéhány iPad-tulajdonos panaszkodott a készülék gyenge wifijére. A problémák a gyenge jelvételtől egészen a kapcsolódásra képtelenségig terjednek. Van olyan felhasználó, akinek készüléke közvetlenül a router mellett is csak nagyon gyenge jelet látott, ugyanakkor a 20-30 méterre lévő számítógép full jelerősséget érzékelt. Speedtest.neten mért sebesség iPad-nél 1.83 megabit/másodperc, míg 3GS-nél 14.77 megabit/másodperc volt. iPad 802.11n-et, míg a 3GS 802.11g-t használt.
Van akinél az iPad újraindítása megoldotta a problémát, míg másnál nem. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a probléma nem mindenkinél lépett fel, tehát nem univerzális.
Közben az Apple iránymutatást adott ki. Leírják, hogy mindegyik sávnak olyan nevet adjanak, amely jellemző rá. Így a G betűt adják hozzá a 802.11g nevéhez, N betűt pedig a 802.11n-hez. Pluszban mindegyik hálózat ugyanazt a biztonsági típust használja, mint pl. a WPA. Ha a probléma továbbra is fennáll, akkor az iPad Settings menüjében töröljék a hálózati beállításokat.
Ha nekem ilyen problémáim lennének, nem biztos hogy megelégednék ezzel a válasszal.



Frissült a Skype, de minek

Hónapok óta várunk a 3G-s Skype-ra és a pushra. Még decemberben írták, hogy a célegyenesben vannak, februárban pedig a hangminőség javítására koncentráltak. Azonban ahelyett, hogy ezen dolgoznának, teszteltek iPad-re és kiadtak egy iPad-kompatiblis verziót. Ez nem rossz, de azért hány iPad van forgalomban és hány iPhone? Verizonnal kötött exkluzív megállapodás miatt nagy ívben tesznek az iPhone-ra, amit a blogban be is vallottak. Neki sem álltak az iPad-es verziónak, mert még nincs a kezükben a készülék. Könyörgöm, az iPad Simulator mire való?
Ha ennyire mostohán kezelik az iPad-es ügyfeleket, akkor mire számíthat egy mezei iPhone-felhasználó? Semmire.
FAIL.

2 megjegyzés:

  1. Én arra várok, hogy bt fülessel is lehessen használni a Skypeot...

    VálaszTörlés
  2. Hát igen. Az a dühítő, hogy nem az ügyfelek érdekeit nézik és abszolút nem prioritás az iPhone.

    VálaszTörlés