2010. április 23., péntek

Napi hírek 2010.04.23.

Ma hírdömping van. Újra szó lesz a 4G-s telefonról, egy letiltásról, az ingyenes Google navigációról, az ARM vezérigazgatójának reakciójáról és az archiválásról.

A megtalált telefon egy prototípus volt

John Gruber szerint a héten nagy nyilvánosságot kapott telefon az iPhone 4G prototípusa volt. (Haha, ezt eddis is sejthetük! szerk. megj.) Néhány héttel ezelőtt mérnökök kaptak tesztelésre példányokat, vonalkóddal különböztették meg őket. Az “N90_DVT_GE4X_0493” azonosítóból az N90 a 4G-s telefon kódneve, míg a DVT a „Design Verification Test” rövidítése. DVT már a végső tervezési szakaszban lévő készülékre utal. Elképzelhető hogy csak kis módosítások lesznek rajta vagy akár teljesen így nézhet majd ki a következő generációs iPhone.
Amennyiben tényleg így fog kinézni a telefon, elég radikális változás lesz a korábbiakhoz képest. Nekem azért a lekerekített forma jobban tetszik, de az Invisible Shieldet könnyebb lesz felrakni :)



Az életben nem vehetsz több iPad-et!

Magyarországon még be sem mutatták az iPad-et, de az Egyesült Államokban már van olyan, akit letiltottak a vásárlásról.
Mivel naponta két darabot lehet venni, a cikkíró ezt ki is használta. Leírás szerint nem magának vette, hanem a NeoGAF játékfórum külföldi felhasználói kérték meg erre. Nem akart nyerészkedni, csak a költségeit számolta fel. Amikor legutoljára bement az Apple Store-ba, közölték vele hogy elérte azt a mennyiséget, amennyit élete folyamán (!) vásárolhat, nincs több. Punktum. Amikor afelől érdeklődött, mégis mennyi ez, nem kapott választ. Az eladó eléggé információhiányban szenvedett.
Itt elolvasható a teljes beszélgetés. Többek között ezért nincs még külföldön iPad :(



Lesz ingyenes Google-navigáció iPhone-ra

Google a tegnapi londoni sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy iPhone-ra is lesz ingyenes navigáció, de kiadási dátumot nem közölt.
Google Maps Navigation csak a tervezéshez használ aktív internetkapcsolatot, a navigációhoz már nincs szüksége rá. Cachbe helyezi az egész utvonalat, csak akkor kapcsolódik megint a világhálóra, ha újratervezés jön számításba.
A programban többféle nézetet lehet kiválasztani: a sima térképtől kezdve egészen a műholdas képen keresztül a Street Viewig, sőt lesznek élő közlekedési adatok is.
Vajon mennyire üti agyon a többi navigációs céget?


ARM CEO: nincs értelme megvenni a céget

Tegnap kapott szárnyra az a hír, hogy Apple meg akarja venni az ARM-et. A cég vezérigazgatója ugyan nem cáfolta a pletykát, de értetlenségét fejezte ki a lépés miatt. Warren East szerint nincs értelme megvenni a céget, mert a kifizetendő hatalmas összeg nincs pariban a licenszelésért fizetendő pénzzel. A cég üzletpolitikája kiváló, minden érintett hozzájuthat a termékeikhez.
Jómagam nem hiszem, hogy ez vezetné az Apple-t…

Gmail archiválás a 4.0 második bétájában

9to5Mac a 4.0-ás firmware második bétájában felfedezett egy Gmail archiválási funkciót (kommentelők szerint már az első bétában is benne volt). Ujjunkat jobbra húzva -, mintha törölnénk - jön elő a gomb, megnyomva későbbi olvasásra archiválhatjuk a levelet. Ugyan a Gmail több mint 7 GB helyet biztosít, de annak hasznos ez a funkció, aki nem akarja olvasatlan üzenetekkel teletömni a postaládáját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése