2010. április 28., szerda

Játékhírek 2010.04.28.

Mai hírekben szó lesz egy kombi megoldásról és a birkákról.

iPhone irányította iPad 42 colos tévére kivetítve

A Majic Jungle fejlesztői nem kispályáztak. A fejlesztés alatt lévő Chopper 2 helikopteres akciójáték iPad-en fut, de komponens kábelen keresztül kivetítették egy 42 colos (107 centis) tévére. Hogy ne legyen annyira egyszerű a dolog, az iPad-et bluetoothon keresztül iPhone-nal irányítják. A fejlesztéshez nyilvános API-t használtak, így bárki megvalósíthatja ezt. Azonban ez csak egy prototípus, a júniusban megjelenő játék nem fogja ezt tartalmazni.
Azért nem rossz :)



Terelj birkát!

Lovas nemzet (volt) a magyar, de őseinktől a birkaterelés sem állhatott távol. Az Extreme Sheepdog Trials játékban egy juhászkutyával birkákat kell terelgetni. A képernyőn oda kell bökni vagy húzni az ujjat ahová a kutyát akarom hogy fusson. A játékban három helyszín van, mindegyik öt szinttel, tele trükkökkel. Ha sietteted a birkát, akkor bepánikolhat és nem lehet irányítani vagy rosszabb esetben beleugrik a folyóba.



Az igazi pásztorra hallgatnak a juhok. iPhone-on egyedülálló módon füttyszóval is lehet a kutyát irányítani. A következő videó alapján kitanulható a füttyös terelés mikéntje.



A játék 1.59 euróért vásárolható meg a magyar App Store-ból.

2 megjegyzés: