2010. április 8., csütörtök

Mit várok a 4.0-tól?


Ma mutatja be Steve Jobs az iPhone 4.0-ás operációs rendszerét. Minden egész számra végződő verzió komoly újításokat hoz, reméljük ez sem lesz másképp. Na de mit is várhatunk?

1, Valódi multitasking
Korábbi verziókból azért maradt ki ez a funkció, mivel eléggé akksizabáló. Azonban az összes komoly versenytárs ellátta ezzel a funkcióval saját telefonját, így Apple sem lóghat ki a sorból. Már pletykálkodtam az Exposé-szerű multitaskingről, meglátjuk valóban ezt a megoldást alkalmazzák-e. Egy elemző szerint csak limitált lesz a multitasking. Apple csak streamelésnél, navigációnál és VOIP-nál engedélyezi a valódi multitaskinget.

2, Jobb Home screen menedzsment
Az iTunes 9-el bevezették az ikonok rendezhetőségét. Célszerű lenne nem csak a számítógépen rendezgetni és szinkronizálni, hanem a telefonon rendezni és azt szinkronizálni a géppel. Pluszban előnyös lenne Dashboard jellegű Home screen is, ahová különböző minialkalmazások kerülnének, például az Időjárás, Jegyzetek vagy a Tőzsde.

3, Jobb push-kezelés
Kapsz egy push üzenetet, kinyitod az egyébként lezárt képernyőt és eltűnik az üzenet. Ráadásul mindig csak az utolsó üzenetet látod, korábbi meg nem nézettek egyszerűen eltűnnek. Ezen van még mit javítani.

4, Wifis szinkronizálás
Jelenleg csak USB-n keresztül lehet szinkronizálni. Nyilván gyorsabb, mint a wifis, de kisebb változásokra (névjegyzék, fényképek, kisebb alkalmazások) hasznos lenne a wifis megoldás.

5, Emailes javítások
Jobs már megígérte a közös bejövő üzenetek fiókot, de vannak ötleteim még mit lehetne javítani: összes levél olvasottá tétele, üzenetek jelölése, csatolmányok mentése.

6, Bluetooth-os adatátvitel
3.0-ban bejött az A2DP, amely lehetővé tette bluetooth-os fülhallgatók használatát, de komoly adatátvitelre még nincs lehetőség. Itt a ragyogó alkalom a bevezetésre.

Persze a lista folytatódhat, mint például wifis firmware frissítés, fájlmegosztás iPad-módra, stb. Kíváncsian várom mivel rukkolnak elő este.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése