2010. április 9., péntek

Napi hírek 2010.04.09.

Mai hírek természetesen a 4.0-ás rendszerről szólnak. Vakura és előlapi kamerára utaló jeleket fedeztek fel a verzióban és végre lesz benne magyar nyelv is.

Lesz vaku az új iPhone-ban (?)

Még nem leplezték le az új iPhone-t, de a 4.0-ás rendszerben utalást találtak vaku használatára. Három fájlt van az új verzióban:
- AVCaptureDevice.hasFlas: ez vizsgálja meg, hogy a készülékben van-e vaku,
- AVCaptureDevice.flashMode: aktiválja a vakut,
- AVCaptureDevice.hasTorch: hivatkozás a vakura.
A vaku már régóta várt tulajdonság, eddig valamilyen oknál fogva nem került a készülékbe. Mivel már a versenytársak mindegyike beépítette saját telefonjába, ezért nem lepődnék meg, ha az új iPhone-ban is helyet kapna.



Előlapi kamera az új Phone-ban (?)

Mást is találtak a 4.0-ás rendszer első bétájában. Háttérben futó eljárások között megtalálták az iChatAgent nevű programot. iChat már fut Mac-en, de a tegnapi bemutatón nem volt szó beépített IM alkalmazásról. Mikor akarnak előrukkolni vele?
Plusz felfedeztek még két frameworköt (IMCore.framework és IMAVCore.framework), amelyekben megtalálták a front facing és a back facing kifejezéseket. Úgy néz ki semmi sem ment meg minket az előlapi kamerától.



Lesz magyar nyelv

Miután már két éve árulják az iPhone-t Magyarországon, Apple végre eljutott oda, hogy a magyar nyelvet is belerakja. Csatolok néhány képet, itt még többet láthattok. Azért van még mit finomítani a fordításon…






Keynote teljes felvétele

Aki lemaradt a bemutatóról, ezen a linken keresztül megtekintheti a teljes előadást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése