2010. április 26., hétfő

Akik csúsztatva élvezik

Februárban jelent meg az App Store-ban a Drift Sumi-e nevű alkalmazás, korábban már írtam róla. A játék egyesíti a csúsztatva, farolva autózás (drift) és a Japánból származó ecsettel való festés művészetét (sumi-e).
A játék megrajzol egy pályát, majd ujjaddal vonalat húzva, piros részeket érintve kell az autó nyomvonalát kijelölni. Ezután láthatod hogyan megy végig az autód a pályán, milyen farolásokat, kanyarodásokat végez. Értékelésnél számít a versenyidő és a vezetés minősége is, mennyire mentél az ideális íven. Ha jó eredményt értél el, felszabadul a következő pálya. Készíthetsz pillanatfelvételt is, amit Facebookon, Twitteren vagy emailben megoszthatsz másokkal.
A játék nem annyira egyszerű, mint amennyire hangzik. Mivel időre megy, gyorsan kell az ujjadat végighúzni a pályán, de ha egy kicsit is érinted a szélét, akkor lesodródsz és vége a futamnak. Ráadásul nem elég az iPhone-on megszokott finom érintés, teljes ujjbeggyel kell kezelni a képernyőt, akkor viszont nem látod jól a pályát.
Azért ez ne kedvetlenítsen el senkit, van a játékban egy Tutorial, amiben mindent részletesen elmagyaráznak. Másrészről az animált képek, jó autós fizika kárpótol ezért és a játék könnyed szórakozást nyújt. Az alkalmazás 1.59 euróért vásárolható meg a magyar App Store-ban.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése