2010. április 5., hétfő

Nap(pal)i hírek 2010.04.05.

Mai hírekben szó lesz a régóta várt 4.0-ás rendszer bemutatójáról, Jobs és Ive kémkedéséről, valódi iPad-számokról és összehasonlító képekről.

Csütörtökön mutatják be a 4.0-t

Apple ma kiküldte a meghívókat az iPhone 4.0-ás operációs rendszerének bemutatójára. A meghívó szerint csütörtökön kaliforniai idő szerint délelőtt 10 órakor (magyar idő szerint este 7-kor) leplezik le az új rendszert. Pletykák szerint rengeteg újdonság várható, többek között a valódi multitasking is. Valljuk be, a versenytársak miatt ez már kötelező. Kíváncsian várom a részleteket.



Jobs és Ive is felmérte a keresletet

Állítólag maga Steve Jobs is ott volt az iPad árusításának kezdetekor. Gyalog elbandukolt a lakhelyéhez közeli Apple Store-ba Palo Altoban és egy vásárlónak személyesen mutatta be az iPad-et. A jelenlétről kép is készült, amit azért fenntartással fogadok. Nem hiszem, hogy Jobs megjelenését ennyire figyelmen kívül hagyta volna a személyzet.
Jonathan Ive design-főnök is meglátogatta a san franciscoi boltot. Mivel ő annyira nem ismert, egyébként is híres szerénységéről és visszahúzódásáról, csak egy ember ismerte fel. Kihasználta a lehetőséget és készített vele egy közös fotót.




300 ezer iPad fogyott

Éjszaka még arról írtam, hogy elemzői becslés szerint akár 600 ezer iPad is elmehetett. A becslés erősen túlzott volt, mert Apple közzétette, hogy az első napon az előrendelésekkel együtt 300 ezer iPad-et adott el. Jobs bejelentette, hogy több mint 1 millió alkalmazást töltöttek le a készülékre és 250 ezer ebookot vásároltak. Ahhoz képest, hogy csak az USA-ban forgalmazzák a készüléket, a 3G-s modell még nem elérhető, nem rossz szám. Azonban van egy olyan sejtésem, hogy a közeljövőben azért nem nagyon kell sorban állni a készülékért.

iPad-iPhone összehasonlító képek

TouchArcade készített néhány iPad-es képet, összehasonlította az iPhone-ra készített alkalmazások duplára nagyított képét és az iPad-specifikus alkalmazás képét. Persze tisztán látható az iPad-es kép jobb felbontása. A fejlesztők némileg változtattak a gombok elhelyezkedésén is.
Először az iPhone-os alkalmazás, utána pedig az iPad-es látható. Katt a képre a nagyításért.

Real Racing




Dungeon Hunter




1 megjegyzés:

  1. Erre a multitaskingra kíváncsi leszek... sokszor már magában a Safari is komolyan leterheli a 3G-t - kíváncsi lennék, hogy autós navigáció és egy folyamatban lévő hívás egyáltalán képes lenne-e együtt futni.

    VálaszTörlés