2010. április 2., péntek

Napi hírek 2010.04.02.

Mai hírekben szó lesz a 4.0-ás rendszer Exposés multitaskingjéről és az iPad külföldi forgalmazásáról.

Exposé-szerű lesz a multitasking?

Pár nappal ezelőtt már írtam a 4.0-ás verzióban megvalósuló valódi multitaskingről. AppleInsider információja szerint multitasking az OS X-en megismert Exposé-szerű lesz. Ez hogyan valósulhat meg? Home gomb dupla megnyomására feljönnek azoknak az alkalmazásoknak az ikonjai, amelyek éppen futnak és egy gombnyomásra átugrik a kívánt alkalmazásra. OS X-en nagyon jól megcsinálták, szerintem itt is működni fog a megoldás.
Apple akkumulátor-probléma miatt nem támogatta eddig a valódi multitaskinget, push üzenettel kínáltak megoldást. A telefon, SMS, email, iPod, voice recorder és a Nike+ alkalmazások eddig is futottak a háttérben, de a konkurens gyártók (Google, Palm) már kínálnak valódi multitaskinget, ezért Apple sem hagyhatta annyiban a dolgot.
Feltört készülékeknél már lehetőség nyílik valódi multitaskingre, de azért jobban szeretek gyári megoldást használni.



Április 24-től megvásárolható az iPad külföldön is?

Jobs a januári bemutatón jelentette be, hogy tárgyalások indulnak a külföldi forgalmazásról, de pontos dátummal nem tudott szolgálni, valamikor a nyárra tette az első üzleteket. Információ szerint a kanadai Apple Store dolgozóknak parancsba adták, hogy az április 24-i hétvégén álljanak csatasorban, szabadságot senkinek sem engedélyeznek. Erre persze beindultak a találgatások, ekkor indulhat az iPad kanadai forgalmazása. Ráadásul nem csak Kanadában, hanem az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Ausztráliában, Olaszországban, Japánban, Spanyolországban és Svájcban is lehet majd ettől a dátumtól a készüléket kapni.
Magyar forgalmazási dátum még nem ismert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése