2010. április 27., kedd

Napi hírek 2010.04.27.

Mai hírekben szó lesz a durvulásról és a wifis szinkronizálásról.

Házkutatás az újságírónál

Egyre komolyabbá válik az elveszett/ellopott 4G-s iPhone ügye. Gizmodo nyilvánosságra hozta, hogy még pénteken a rendőrség házkutatást tartott újságírójuk/bloggerük, Jason Chen házában (ő nem volt jelen) és lefoglaltak négy számítógépet valamint két szervert.
Gaby Darbyshire -, aki a Gizmodot tulajdonló Gawker Media LLC operatív vezetője – felháborodását fejezte ki az eset miatt, mivel szerinte a házkutatás jogszerűtlen volt. Egy kaliforniai törvény alapján újságíró (és blogger) nem köteles kiadni a nem publikált információkat és forrásaikat sem, ezért azonnal szolgáltassanak vissza mindent. Erre az ügyészség további döntésig leállította a vizsgálatot.
Magát a házkutatást a REACT Task Force végezte. Ez egy gyors reagálású nyomozó csoport (Rapid Enforcement Allied Computer Team), amelyet a Szilícium-völgybeli számítógépes bűncselekmények felderítésére hoztak létre. Yahoo! News kiderítette, hogy az Apple embere is tagja a csoportot irányító bizottságnak. Arról nincs információ, vajon mennyire avatkoztak bele a házkutatásba. A rendőrség lopásnak tekinti az esetet. Kaliforniai törvény szerint ha valaki egy talált tárgyat saját célra használ fel és nem tesz meg mindent a visszaszolgáltatásért, az lopásnak minősül.
Chent egyébként nem tartóztatták le, tehát nincs szüksége jailbreakre :)




Jön a wifis szinkronizálás?

Már három éve létezik az iPhone, azonban csak USB-kábelen keresztül lehet a tartalmakat iTunes-szal szinkronizálni. Ügyes fejlesztő elkészített egy alkalmazást Wi-Fi Sync néven, amely wifis szinkronizálást tesz lehetővé. Rövidesen beküldi Apple-nek jóváhagyásra és mindenki élvezheti előnyeit.
Eddig az álom, jöjjön a valóság. Ha privát API-t tartalmaz, egyáltalán nem biztos, hogy az Apple jóváhagyja az alkalmazást. Amennyiben elutasításra kerül, megnyílik az út a Cydiás terjesztés előtt.

4 megjegyzés:

  1. jimny! NÉVELŐK!!! ezeket pls javítsd, csillagoztam:

    Gawker Medis LLC > Gawker Medi*a* LLC
    Gizmodo nyilvánosságra hozta > *A* Gizmodo nyilvánosságra hozta
    Yahoo! News kiderítette > *A* Yahoo! News kiderítette
    Ügyes fejlesztő > *Egy* ügyes fejlesztő
    Rövidesen beküldi Apple-nek > Rövidesen beküldi *az* Apple-nek

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Először is köszönöm a viszajelzést, Gawker Mediát javítottam.
    Utánanéztem mégis mikor kell használni névelőt. Egyáltalán nem egyértelmű a helyzet. Tulajdonnevek előtt általában nem áll névelő, csak ha a névelő a tulajdonnév utáni szóra vonatkozik. Személynevek előtt pedig nem szokott állni, de más az írott és más a beszélt nyelv: megyek az Imihez vs. megyek Imihez.
    Én is sokat gondolkozom, hogy rakjak-e pl. cégnév elé. Általában a mondatkörnyezet alapján döntöm el a névelő használatát/elhagyását.

    VálaszTörlés
  3. cégnevek elé minden esetben kell. személynevek elé nem. ha cégnév elé nem teszel, az attól olyan lesz, mintha egy személyről beszélnél, holott nem arról van szó. szerintem a cégnevek elé mindig tegyél.

    VálaszTörlés
  4. Oké, megfontolom. Bár szerintem furcsán hangzik, hogy A Gizmodo nyilvánosságra hozta, A Yahoo! News kiderítette, stb.

    VálaszTörlés