2010. április 29., csütörtök

Napi hírek 2010.04.29.

Mai hírekben szó lesz az Opera frissítéséről, a Palm elkeléséről és a hivatalos Windows Live Messengerről.

Frissült az Opera Mini böngésző

Az Opera a mai napon frissítette iPhone-os böngészőjét és többek között belekerült a magyar nyelv is. Javították az „arab hibát” is, így angolra vált, nem arabra.
Én ugyan a beállításoknál nem találtam a magyar nyelvet, de lehet hogy ez azért van, mert magára a telefonra sincs feltelepítve.



HPalm

Tegnapi tették közzé, hogy a HP megvette a Palmot. Korábban már írtam az eladósorba kerülésről, elsősorban a Lenovot és a HTC említették, mint lehetséges partnert. Ehhez képest meglepetés volt a HP.
Palm már évek óta küszködött, a megváltónak tekintett Pre okostelefon annyira nem jött be, mint számítottak rá, az alacsonyabb kategóriás modellekből pedig tele a raktár. HP-nak kifejezetten jól jön a cég. Komolyságukat kifejezendő 190 millió dollárral növelik az éves fejlesztési keretet, hozzájutnak az alapvetően jó WebOS operációs rendszerhez, amit már a saját tabletnél és netbooknál is alkalmazhatnak. Ezzel rálépnek arra az útra, amin az Apple már régóta jár. Egyszerre fejlesztik a hardvert és a szoftvert, így össze tudják hangolni a két komponenst, optimális megoldás születhet.
HP 1.2 milliárd dollárt fizetett a cégért, ez részvényenként 5.7 dollár. A papír tegnapi záróára 4.63 dollár volt. Palm beolvad a HP-ba, de a márkanév megmarad. Nagyon kíváncsi leszek a jövőre, de azért nem cserélem le az iPhone-omat :)

Jön a hivatalos Windows Live Messenger

Neowin.net oldalon képernyőképeket tettek közzé a készülő Windows Live Messengerből. Magát az alkalmazást a Microsoft is felülvizsgálja, azonban a publikus béta is csak júniusban jelenik meg, addig tesztelik. A képernyőképek alapján elmondható, hogy lesz képmegosztás, chat és kapcsolódás social médiához.
Aki akarta, az már más alkalmazásokon keresztül (Nimbuzz, IM+ és Trillian) használhatta a Windows Live Messengert.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése