2010. március 30., kedd

Napi hírek 2010.03.30.

Mai hírekben sok pletykáról lesz szó. Hírek szerint akár két új iPhone is jöhet, megjelenik az új iTunes, jövőben fizetős lesz az iPad szoftververziója és itt egy újabb jailbreak videó.

Két új iPhone is jöhet

Wall Street Journal értesülése szerint idén akár két új iPhone is megjelenhet. Egyik a szokásos nyári termékfrissítés, míg a másik Verizonnak készül. Verizon az AT&T legnagyobb versenytársa, de nem GSM hálózaton, hanem CDMA-n szolgáltat. A pletykát az is erősítheti, hogy idén lejár az AT&T kizárólagos forgalmazási joga, így már más szolgáltatónál is lehet iPhone-t vásárolni. Tervek szerint a gyártás szeptemberben indulna. Anno az Apple két ok miatt választotta az AT&T-t:
- CDMA hálózatot zsákutcának tartotta,
- mivel a GSM sokkal jobban elterjedt a világban, nem akartak egyszerre két különböző telefonnal kijönni.
Úgy látszik változtattak az álláspontjukon.
A normál iPhone (értsd a szokásos évi termékfrissítéses) viszont kis mértékben változna, mert vékonyabb lenne és gyorsabb processzor működne benne. Más pletyka szerint az új készülékben az iPad-ben már megismert 1 GHz-es Apple A4 chip lesz, képernyő felbontása megduplázódik (960*640), megtalálható lesz az előlapi kamera és a 4.0-ás rendszerben élvezhetjük a valódi multitasking előnyeit is.
Közben olyan videó látott napvilágot, amelyben kicsomagolnak egy 4G-s LCD képernyőt és digitalizáló egységet. Jól látható, hogy egy kicsit magasabb, mint a mostani iPhone, de a képernyő mérete nem változott. Azért én nem vennék mérget, hogy valójában ilyen lesz az új iPhone.



Szombaton jöhet az iTunes 9.1

Mivel szombattól lehet az iPad-et megvásárolni, ezért nagy valószínűséggel megjelenik az új iTunes is, amely már lehetővé teszi ebookok megvásárlását. A hírek szerint a bal oldali sávban lévő Audiobooks megváltozik Books-ra, itt fognak megjeleni a könyvek. További változás, hogy lehetőség lesz a dalokat alacsonyabb bitrátára konvertálni (128 kbps AAC), így kevesebb helyet foglal majd a készüléken.



Fizetős lesz az iPad verziófrissítése?

Apple lehetővé tette az iPad 3.2-es fejlesztői környezetének letöltését. Ezzel nincs semmi probléma, legfeljebb annyi, hogy még nincs mire telepíteni. Azonban a szerződési feltételekbe becsempésztek egy érdekes részt. 3.2-es verzióval rendelkező tulajoknak a következő nagy frissítés (4.x változat) ingyenes lesz, azonban az ezt követő változatokért valószínűleg fizetni kell. A megoldás nem szokatlan az Apple-től, mert az iPod Touch új szoftververziója is fizetős. Annyiban mégis újdonság, hogy ezt egy új terméknél vezetik be, az iPhone eddigi szoftverváltozatai ingyenesek voltak.

Újabb jailbreakvideó

MuscleNerd twitteren közzétett egy új jailbreak videólinket. Úgy látszik Geohot videója versenyre sarkalt, Dev Team sem unatkozik. Egyelőre ez csak egy bemutató, kiadási dátum nem ismert.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése