2010. március 11., csütörtök

Megoldás tethered jailbreakre - iDongle

Anno Geohot végzett egy felmérést, melyben tesztelte ki mennyit adna egy olyan kapcsolóért, amely megoldja a tethered jailbreak problémáját.
Renaud nevű villamosmérnök srác megelégelte, hogy bekapcsoláskor 3GS telefonját minduntalan számítógéphez kell csatlakoztatni, ezért megalkotta azt a szerkezetet, mely megoldja a problémát. Ez ugye azoknak is gondot okoz, akik 2009 40.hete után gyártott készüléket vásároltak.
A kütyü 9 voltos elemmel működik. Amikor megjelenik az iTunes-os recovery mód csatlakozási képe, rá kell dugni a telefonra és mint a lenti videóból is látható, a többi már magától megy.
Támogatott készülékek között van a 3GS, iPodTouch 2G/3G 3.1, 3.1.1 és 3.1.2 firmware-rel. A kapcsoló képes önálló jailbreaket is végezni.
Tucatnyi prototípus létezik, de a jelentkezők pillanatok alatt elkapkodták ezeket. Most gyűjtést szervez a gyártás beindítására. Ára még nem ismert, annyit lehet tudni, hogy az önköltsége kb. 22 euró, tehát valahol 30 euró körül lehet majd megvásárolni.
Nem tudom mennyire csalás az egész, de a videó alapján hitelesnek tűnik. Azért aki adományoz, a saját felelősségére tegye.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése