2010. március 18., csütörtök

Napi hírek 2010.03.18.

Mai hírekben szó lesz két eltűnésről, a 3.2-es rendszer új bétájáról és az IM+ iPad-es változatáról.

Apple bevonta a képernyővédőket

Mivel az iPhone érintőképernyős, ezért senki sem szeretné ha kedvenc készüléke összekarcolódjon, védi ahogy tudja. Maga az Apple is árul a boltjaiban képernyővédő fóliákat. Eddig. Ugyanis egy egyszerű mozdulattal, minden kommentár nélkül megszüntette (más hírek szerint májustól szünteti meg) az árusítást.
Persze most is megindultak a találgatások. Több forrás szerint azért történt a visszavonás, mert nem olyan egyszerű folt vagy buborék nélkül feltenni ezeket a fóliákat, sokan visszaküldték őket. Apple megelégelte ezt, ráadásul az árusítás azt a látszatot kelti, hogy a készülékeknek extra védelemre van szükségük. Ráadásul így a 3GS oleophobic (zsír és olajtaszító) bevonat előnye sem érvényesül.
Persze ha az Apple vág, akkor nagyot vág. Nem csak az iPhone-nál, hanem a laptopoknál is beszüntette a védőfóliák árusítását. Aki ilyet szeretne, most már csak utángyártottat tud beszerezni.



Eltűnt a Qik Video Camera is

Úgy látszik ma ilyen visszavonásos napunk van. Egyik pillanatról a másikra eltűnt az App Store-ból a Qik Video Camera nevű népszerű alkalmazás, mellyel 15 fps sebességgel lehetett videót rögzíteni. A két dolláros alkalmazás megjelenése óta a Top 25-ben volt, más videórögzítő alkalmazások maradtak, tehát egyedi esetről lehet szól, az alkalmazás honlapja továbbra is él. A fejlesztő csak annyit közölt, hogy egy frissítéssel rövidesen visszatérnek.
Majd meglátjuk.

Megjelent a 3.2 es verzió ötödik bétája

Tegnap megjelent az iPhone SDK 3.2-es iPad-es verziójának ötödik béta változata. Még nem ismert semmi konkrétum, de amint nyilvánosságra kerül valami, beszámolok róla.



Ilyen lesz az IM+ iPad-en

Közzétettek néhány képet a népszerű chates alkalmazás, az IM+ iPad-es változatából. Elég jól néznek ki.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése