2010. március 27., szombat

Éjszakai hírek 2010.03.27.

Mai hírekben szó lesz az iPad név valódi tulajdonosáról és egy béketárgyalásról.

Már az Apple birtokolja az iPad nevet

Január 27-i bemutató után derült ki, hogy a Fujitsu birtokolja az iPad nevet. Ugyan tavaly problémák léptek fel a jogok körül, amit az Apple megtámadott.
Legújabb információ: az Amerikai Szabványügyi Hivatal nyilvántartása szerint március 17-én átengedték a jogokat az Apple-nek. Arról nincs hír, hogy jogi fenyegetés hatására vagy némi készpénz ellenében tértek jobb belátásra, esetleg Jobs beígérte minden Fujitsu felső vezetőnek egy iPad-et? Ezt valószínűleg sohasem tudjuk meg.



Mégsem eszik annyira forrón a kását

Pár napja írtam, hogy még 2007-ben Jobs és Eric Schmidt keményen összebalhézott, Jobs megutálta Schmidttet, elindult az Apple és a Google háborúja. Úgy látszik azért még beszélnek egymással, ugyanis tegnap Palo Altoban, egy korábbi Google-főszakács kávézójában lencsevégre kapták őket. Elmondás szerint Jobs szenvedélyesen beszélt, Schmidt inkább befogadó volt. Majd miután kisebb tömeg kezdett összegyűlni, úgy döntöttek, hogy kevésbé nyilvános helyen folytatják a társalgást.
Jónéhány újságíró azt hiszi, hogy az egész egy sajtónak megrendezett esemény volt, sőt még egy testbeszéd szakértő is kifejtette véleményét. Én sem hiszem, hogy elindultak a béketárgyalások.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése