2010. március 23., kedd

Napi hírek 2010.03.23.

Mai hírekben szó lesz az ajándékozásról, a szerződés nélküli iPhone-ról és a harc kezdetéről.

Ajándékozz egy alkalmazást!

Apple tegnap hasznos újítást vezetett be az App Store-ban. Az alkalmazás ára melletti kis nyilacskát lenyitva megjelent a „Gift This App” menüpont is, mellyel barátunknak ismerősünknek lehet alkalmazást vásárolni. Kétféle szállítási mód van: emailben elküldjük a tudnivalókat vagy kinyomtatjuk az ajándékozó papírt és így adjuk oda a megajándékozandónak, aki tulajdonképpen egy redeem kódot kap, amit be tud váltani. Egyszerre több embernek is lehet alkalmazást vásárolni (persze mindegyikért külön díjat kell fizetni) és csak annak az országnak a boltjában lehet beváltani, ahol vásárolták.
Persze felvetődik néhány kérdés is: mi van akkor ha az ajándékozandó már megvásárolta az alkalmazást vagy nem az iTunesban regisztrált emailcímre megy az ajándék. Reméljük hamarosan választ kapunk ezekre a kérdésekre.
Aki nekem akar ajándékozni alkalmazást, ne fogja vissza magát :)




iPhone szerződés nélkül

Apple elkezdte AT&T szerződés nélkül árusítani az iPhone-t. A 8 GB-os 3G modell ára 500 dollár, 16 GB-os 3GS 600, míg a 32 GB-os 3GS 700 dollárba kerül. Viszont a készülékek nem kártyafüggetlenek, ráadásul a 3G-s adó sem használható az amerikai T-Mobile hálózatán, csak a lassabb Edge hálózaton.
Ezzel a lépéssel kezdődhet a kiárusítás és felkészülés a nyári új iPhone megérkezésére.



Így kezdődött

Apple-Google mint két jó barát, segítették egymást az iPhone fejlesztésében. A készülék 2007-es bemutatásakor még Eric Schmidt Google vezér is ott parádézott a színpadon és méltatta a két cég együttműködését. Schmidt az igazgatóság tagja is volt, így minden olyan megbeszélésen részt vett, ahol az iPhone volt a téma.
Azonban még az év augusztusában a Wall Street Journal arról írt, hogy a Google már többszáz millió dollárt ölt egy új mobilplatform fejlesztésbe. Ez kiverte Jobsban a biztosítékot és felhívta Schmidtet. Mivel a vonal megszakadt, ezért Schmidt egy utcai készülékről visszahívta őt. (Schmidt már nem használta az iPhone-t, mert nem volt oda az érintőképernyőért) Jobs valósággal kiabált vele, hogyan árulhatta el őt, teljesen kiakadt a hátbatámadáson. Schmidt szavai szerint „Steve nagyon de nagyon ideges volt. Istenem! Annyira indulatos volt!" – mondta a vele lévő szeretőjének, akitől végül ez a sztori kiszivárgott.
Anno Jobs megbízott Bill Gatesben is, aki később lenyomta. Megbízott Schmidtben is, aki készül lenyomni. Reméljük nem fog neki sikerülni.

A képen bal oldalon Schmidt, Jobsot ugye nem kell bemutatni, mellette Schmidt akkori szeretője, Kate Bohner. Alul pedig két Google-alapító: Sergey Brin és Larry Page

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése