2010. március 24., szerda

Napi hírek 2010.03.24.

Mai hírekben szó lesz Jobs váltásáról és egy vélemény az Opera Mini jóváhagyásáról.

Jobs már iPad-ről levelezik

Újabban mindenki Jobsnak ír. Most két levél látott napvilágot, az egyikből megtudtuk, hogy lesz univerzális Inbox az iPhone-ban. Ez jó hír, de most nem ez az érdekes. Hanem mint az aláírásból kiderül, Jobs iPad-ről írta az emailt, tehát vagy elhagyta az iPhone-ját :), vagy váltott iPadre. Harmadik lehetőség, hogy poénból átírta az aláírást iPhone-ról iPad-re, de ezt nem tudom róla elképzelni.
Szóval nem akar égni a 3.1.2-es iPhone-nal, inkább váltott a „korszerűbb” technikára :)



Továbbították Opera Minit jóváhagyásra

Februárban már írtam az Opera Mini iPhone-os változatáról. Mobile World Congressen demózták is az alkalmazást, de még nem tudták megmondani, hogy mikor továbbítják Apple-nek jóváhagyásra. Nos, ez tegnap megtörtént. Nagyon bíznak az elfogadásban, mivel szerintük az almásoknak nincs okuk elutasítani az alkalmazást.
Nézzük meg miért utasíthatja el mégis Apple a programot:
1, Jellemző indok a duplikált funkcionalitás. Mivel a rendszer alapból tartalmazza a Safarit, ezért lehet erre hivatkozni. Azonban a fejlesztők szerint újdonságot tartalmaz az Opera, mivel akár 90 %-ban is tudja tömöríteni az adatforgalmat, így akár hatszor gyorsabb betöltést tesz lehetővé. Lásd az első mellékelt videón.
2, Tömörítéshez speciális megoldást választottak. A felkeresett honlap nem közvetlenül a telefonra töltődik be, hanem keresztülmegy az Opera szerverein, ami a tömörítést végzi. Apple tiltja a külső forrású kód futtatását, tehát ez alapján elutasíthatja az alkalmazást.
3, Apple nem szereti a konkurenciát. Kitalál valamilyen mondvacsinált indokot (mint a Google Voice esetén) és ez alapján utasítja el a programot. Azért nem hiszem, hogy ezt a változatot lépné meg. Google Voice esetén is már vizsgálódik az amerikai távközlési hivatal, nincs szükségük még egy vizsgálatra.
Amennyiben Cupertinoban elutasítják az alkalmazást, jó eséllyel megjelenhet a program a Cydiában. Reméljük azért nem kényszerülnek erre a lépésre.
Opera játékra hívta a felhasználókat. Regisztráció után ezen az oldalon meg lehet tippelni, mikor fogadják el az alkalmazást. Aki eltalálja az időpontot vagy legközelebb lesz hozzá, az egy 3GS-t nyer. Játékra fel!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése