2010. március 22., hétfő

Kitiltás vagy sem? Miért?

Ez a cikk eredetileg arról szólt volna, hogy milyen csúnya az Apple, újra kitiltott egy alkalmazást az App Store-ból. Ugyanis a Zits & Giggles program készítője, Tommy Refenes negatív megjegyzéseket tett a cégre és az App Store-ra. Szerinte az App Store „rettenetes és szörnyű” és az iPhone-ra írt játékok a húsz évvel ezelőtti Tiger Electronics LCD játékaira hasonlítanak. Apple erre mindenféle indok nélkül kitiltotta az alkalmazást az App Store-ból.
Erre megint előjöttek az anyázások a tolerancia nélküli cégről, ilyen csúnya az Apple, olyan csúnya az Apple.
Azonban ha jobban a dolgok mögé nézünk mit is látunk? Az alkalmazás mind a mai napig letölthető az App Store-ból (legalább is a cikk írásakor). Most nem látszik kitiltottnak, azt nem látom korábban volt-e ilyen időszak. Viszont érdemes megnézni az árazást. Maga a program egyszerű pattanáskinyomó alkalmazás, mindenféle érték nélkül. Először egy dollárért lehetett megvásárolni, majd 13 (!) áremelés során 400 dollárig emelkedett az ár. Egy haszontalan alkalmazásért. Ki az a bolond, aki ennyit ad érte? Nem sokan.
Ha egyáltalán kitiltásra került a program nem a negatív vélemény miatt következett be, hanem az Apple megelégelhette a fejlesztő árpolitikáját és álljt parancsolt neki. Az ilyet én is kitiltottam volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése