2010. március 9., kedd

Napi hírek 2010.03.09.

Mai hírekben szó lesz a szemről, az egyesülésről és a sima szájról.

Avatar-szem kézzel rajzolva

Korábban már írtam a Brushes nevű alkalmazásról. Abban a cikkben kézzel rajzolták meg Madame Tussaud panoptikumát, videó mutatta be az alkotás folyamatát.
Most újabb ilyen jellegű videó látott napvilágot. Skorpionwriting nevű emberke röpke egy óra alatt elkészítette az Avatar-szemet. Elég jól néz ki.





Mikor egyesül az iPhone és az iPad firmware?

Az árpilis 3-án megjelenő iPad egy speciális, erre a készülékre fejlesztett 3.2-es szoftververziót fog tartalmazni. Arról még nem hallottunk semmit, vajon az iPhone 3.2-es rendszere is megjelenik-e arra az időpontra vagy a nagy 4.0-ás verzióváltás lesz a következő lépcsőfok.
Felmerül a kérdés, vajon mikor fog a két készülék rendszere összeérni? Van aki az új iPhone júniusi debütálására teszi az időpontot, míg más szerint az Apple kifutott az időből és csak valamikor ősszel, a 4.1-es verzió lesz ugyanolyan verziószámú.
Abban közmegegyezés van, hogy bizonyos alkalmazások (Stocks, Calculator, Clock, Weather és a Voice Memos) megjelenítési problémák miatt nem lesznek az iPad-en, elég pixelesek lennének a nagyobb felbontású képernyőn. Remélem az Apple kidolgoz ezekre egy iPad-es változatot is, amely ingyenesen lesz elérhető az App Store-ból.



„Sima szájjal mit kecsegtetsz? Mért nevetsz felém?”

Megtörtént a csoda. Steve Ballmer képes volt jót mondani az Apple-ről. Microsoft-vezér ajkát a következő szavak hagyták el: „Apple nagyon jó munkát végzett abban, hogy megengedte az embereknek szellemi javaik forintosítását és üzleti alapokra helyezését.” (Jó, nem forintosítást mondott, de ez volt a lényeg) Ezzel az App Store-t dicsérte. Nyilván irigykedik a hatalmas mennyiségű alkalmazás és a bolt dübörgése láttán.
A kijelentés persze újra előtérbe helyezte azt a pletykát, hogy az Apple és a Microsoft összefog a közös ellenség, a Google ellen és a következő firmware-ben már a Bing lesz az alapértelmezett kereső, nem a Google.
Én csak akkor hiszem el ezt a pletykát, ha Steve Jobs és Bill Gates személyesen ül le tárgyalni. Amire azért elég kicsi az esély. Bár Pecunia non olet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése