2010. március 6., szombat

Április 3-tól jön az iPad, nincs internetmegosztás iPhone-ról

Apple tegnapi kommunikációja szerint az Egyesült Államokban április 3-tól lehet a wifis iPad-et vásárolni, de már március 12-től felvesznek online módon előrendelést is. A 3G-s modell április végétől lesz kapható.
Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Japánban, Spanyolországban, Svájcban és az Egyesült Királyságban szintén április végétől lehet a készüléket megvásárolni. Magyarországi megjelenési dátum még nem ismert.
Eredetileg március 26-ra várták az árusítás megkezdését. Ez egy hét csúszás, amely a hírek szerint nem gyártási, hanem szoftveres problémák miatt következett be. Azt hiszem ennyi minden további nélkül belefér.
Április 3-tól az iBook alkalmazás is elérhető lesz. Ezzel a programmal lehet az iBook Store-ból könyveket vásárolni.
Szintén az iPad-hez kapcsolódó hír, hogy nem engedélyezik a tetheringet, azaz az internetmegosztást. Egy svéd Apple-fan írt Jobsnak ez ügyben egy emailt, vajon lesz-e megosztásra lehetőség. Jobs szokásos módon, egy kurta No-val válaszolt. Tehát az iPhone 3G-s adatkapcsolatát nem lehet megosztani az iPad-del, új mobilinternet csomagra kell előfizetni. Ez elég rossz hír, mert erősen gondolkodtam egy wifis modell beszerzésén. Ahol nincs wifi, egyszerűen megosztottam volna a netet az iPhone-nal. Így viszont ez a megoldás nem játszik :(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése