2010. március 13., szombat

iPad hírei

Tegnaptól lehet iPad-re előrendelést leadni, az egy fő által rendelhető darabszámot kettőre korlátozták. Apple még nem hozott nyilvánosságra értékesítési adatokat, de a becslések szerint az első két órában 40-50 ezer rendelés érkezett be. Nyilván nem lehet egyenes arányossággal számolni, de ez akkor is szép szám. Hírek szerint a szűkös készletek miatt az április 3-i üzletnyitáskor csak azok kapnak, akik előrendeltek.
A cég meglepetésre az utolsó pillanatban változtatott a készüléken. Az oldalsávban elhelyezkedő Némító gomb helyett a forgatást megakadályozandó Screen rotation lock gombot tettek be. Bekapcsolásával még akkor sem fordul el az oldal, ha az accelerometer azt érzékeli. Ez különösen fekvő helyzetben jön jól. Lehet, hogy a következő iPhone-on is lesz ilyen gomb?


Ráadásként a lejátszható videók közé betették az olyan .avi formátumú videókat is, amelyek a következő paraméterekkel rendelkeznek: Motion JPEG (M-JPEG) egészen 35 Mbps-ig, 1280*720 felbontás, 30 fps, audio ulaw, PCM stereo audio.
Mivel sok fejlesztő készít csak iPad-re alkalmazást, ezért Cupertinoban úgy döntöttek, hogy az App Store-on belül külön kategóriát hoznak létre ezeknek a programoknak.


Magyarországi megjelenésről sajnos még nincs hír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése