2010. január 12., kedd

Fizetős lesz az untethered jailbreak?

Szeptember óta vásárolt és feltört 3GS készülékeken probléma az újraindítás, mert mindig szükség van a blackra1n újbóli lefuttatására. Az alkotó, Geohot nem foglalkozott a témával, inkább a PS3-at akarta feltörni. Úgy látszik beletörhetett a bicskája a PS3 törésbe, mert twitteren érdekes kérdést tett fel:

„Akarsz egy olyan kapcsolót, amellyel útközben is újra lehetne indítani a telefont? Ha elég nagy igény mutatkozik iránta, akkor megcsinálom.”



És mellékelt egy linket. Az oldalon egy szavazás van, ahol nyolc lehetőség közül lehet választani, ebből öt fizetős. Mellékesen megjegyzi, hogy ezt sokkal nehezebb megcsinálni, mint az iPod Touch 2G-n lévő kapcsolókat.



Azért ez érdekes kérdést vet fel. Korábban felajánlottak Geohotnak 10000 dollárt a 3.1.2-es baseband feltöréséért, de miután elkészítette, visszautasította az összeget, mivel minden jailbreak és unlock programnak ingyenesnek kell lennie. A szavazás jelenlegi állása szerint kb. a válaszadók fele fizetne, másik felét nem érdekli a dolog.
Lehet hogy változott Geohot hozzáállása? Vagy csak teszteli a népet? Közben a Dev Team is akcióba lépett, de eredmény még nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése