2010. szeptember 4., szombat

Napi hírek 2010.09.04.

Mai hírekben szó lesz az iPhone 3G sebességéről, az iOS 4.1 jövő szerdai megjelenéséről (iPod Touch 4G-re már tölthető!), az új iTunes logó viszontagságáról és a Pingről.

iPhone 3G iOS 4.0 és 4.1 sebességteszt

Sok bírálta érte az Apple-t, hogy az iPhone 3G sebessége iOS 4.0 alatt katasztrofális. A szerdai bemutatón Jobs a 4.1-es rendszerben javulást ígért. Lifehacker készített egy videót, melyben a sebességet hasonlítják össze iOS 4.0 és iOS 4.1 rendszer alatt.
Jól látható, hogy az SMS, Térkép, Fotók és a Safari alkalmazások is gyorsabbak 4.1 alatt.




Szeptember 8-án jön az iOS 4.1, de iPod Touch 4G-re már letölthető!

Apple mai közlése szerint szeptember 8-án, szerdán jelenik meg az iOS 4.1-es verziója. Én már nagyon várom. Jailbreakelők és függetlenítők egyelőre maradjanak távol tőle, mert nincs hozzá sem törés, sem függetlenítés!


Ugyanakkor a még meg sem jelent iPod Touch 4G-hez már letölthető a 4.1-es firmware. Érdekes… Mit lehet vele kezdeni? Csak nem jailbreak készítőknek kedveskedtek vele?

Ez sem jó, az sem jó

Korábban sok bírálat érte az Apple-t, hogy az iTunes CD-s logóját a digitális letöltések korszakában miért nem cseréli le valami másra. Nos, szerdától új iTunes logó van, viszont ez meg sok embernek nem tetszik. Egy elégedetlen írt Jobsnak egy levelet, kifejezte frusztráltságát. Jobs szokása szerint röviden válaszolt:


Azaz nem értenek ezzel egyet. Pont. Ízlések és pofonok különbözőek.


1 millió Ping felhasználó

Szerdán indult az Apple új, zenei közösségi szolgáltatása, a Ping. Röpke 2 nap alatt 1 millió felhasználó csatlakozott a rendszerhez, ami az iTunes 10 letöltőinek harmada.
Pingben követni lehet kedvenceinket, megnézhetjük barátaink mit hallgatnak, töltenek le, véleményeket írhatunk az adott dalról, koncertprogramot tekinthetünk meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése