2010. szeptember 21., kedd

Napi hírek 2010.09.21.

Mai hírekben szó lesz a redsn0w újabb változatáról, a VLC és a FoldersInFolders megjelenéséről, valamint a hamis Steve Jobs emailről.

Megjelent a redsn0w 0.96 első bétája

Dev Team ma kibocsátotta a redsn0w 0.96 első bétáját. Ez a verzió képes törni az iOS 4.1-es verzióját iPhone 3G és iPod Touch 2G készülékeken (iPT 2G MC modell „csak” tethered jailbreakre képes). A törés a már megszokott eljárást használja, nem a nemrégiben felfedezett SHAtter exploit került feldolgozásra.
Aki függetleníteni is akar, az ne használja, mert a 4.1-es frissíti a basebandet, amire még nincs függetlenítés! Ebben az esetben várni kell a PwnageToolra.
A redsn0w egyelőre csak Mac-en működik, de a Windowsos verzió is hamarosan kijön.


Megjelent a VLC iPad-es változata

Korábbi hírnek megfelelően tegnap az Apple engedélyezte a VLC médialejátszó iPad-es változatát, így megjelent az App Store-ban.
A lejátszó arról híres, hogy PC-n minden formátumot le tud játszani. Az iTunes-os leírásban szintén az szerepel, hogy az összes kodeket beépítették, azonban a lejátszásnál többeknek problémája volt.
Az alkalmazás ingyen letölthető a magyar App Store-ból. A hírek szerint már dolgoznak az iPhone-os változaton is. Nagyon kíváncsi leszek az iPhone 4-en kívül elindul-e egyáltalán más készüléken.


Megjelenés3: FoldersInFolders a Cydiában

Pár napja beszámoltam a FoldersInFolders alkalmazásról, mellyel könyvtárakat lehet egymásba pakolni, elrejteni. Tegnap megjelent a Cydiában, 1.99 dollárba kerül.


Hamis Steve Jobs fehér iPhone-os levele

Hétvégén számoltam be arról hogy Steve Jobs egy kérdésre válaszolva karácsonyra ígérte a fehér iPhone 4-et. Mára kiderült, hogy az egész fake.
A készítő Nathan bevallotta szüleinek mit csinált. Miután az apja a Fortune magazin oldalán is találkozott a hírrel, azt tanácsolata fiának, hogy tisztázza a helyzetet. Így írt egy levelet az iDB szerkesztőjének, amelyben sajnálatát fejezte ki a történtek miatt. Nem gondolta, hogy ennyire felkapja a sajtó a hírt.
Kár érte, mert egész hihetőnek tűnt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése