2010. szeptember 14., kedd

Napi hírek 2010.09.14.

Mai hírekben szó lesz a zöld méregről, egy nagyszerű iTunes és App Store keresőről és a könyvtárak egymásba ágyazásáról.

GreenPois0n lesz az új jailbreak?

Chronic Dev Team még az év elején jelentette be, hogy kiadják a GreenPois0n névre hallgató jailbreaket, de végül is ebből nem valósult meg semmi, csak adományokat gyűjtöttek.
Néhány napja találtak egy rést a pajzson, amit SHAtter exploitnak neveztek el. Ez alapján a forgalomban lévő iPhone 4, az új iPod Touch 4G és az iPad is örök életre törhető lesz. Nagyban dolgoznak a GreenPois0n frissítésén, ami már töri az iOS 4.1-es verzióját. Kiadási dátum még nem ismert.
Közben olyan pletykák is elterjedtek, hogy a SHAtter csak untethetred jailbreak lesz. Azaz iPhone 3GS esetén minden újraindításkor le kell futtatni a programot. Chronic Dev Team szerint ők semmi ilyen nyilatkozatot nem tettek, nem erősítik meg, de nem is cáfolják egyik változatot sem.
Szóval várunk.


iTunes Instant és App Store Instant

Google múlt héten mutatta be Instant szolgáltatását, amely a keresett kifejezés begépelése közben már mutatja a találatokat.
Stephen Ou, egy 15 éves fejlesztő elkészítette a keresés iTunes-os megfelelőjét. Ezen az oldalon lehet keresni. El kell mondanom, bámulatos. Akinek nincs az iTunes telepítve, nagyon hasznos kis eszközre lel. A találatra kattintva vásárolni is lehet, állítólag Ou 5 %-os jutalékot kap. Nem sajnálom tőle a pénzt.


Hogy a kép kerek legyen, elkészült az App Store-os kereső is. Az Appoftheday honlapján lehet hasonló módon keresni. Én már beraktam a Kedvencek közé.


FoldersInFolders: könyvtárak egymásban

iOS 4 verzióval eljött a folderek korszaka. Azonban egy folderben csak 12 alkalmazást lehet elhelyezni és nem lehet foldereket egymásba sem pakolni. Azóta a jailbreakkel megoldódott a 12 alkalmazás problémája. Nemsokára megjelenik a FoldersInFolders cydiás alkalmazás, mellyel könyvtárfákat hozhatunk létre. Fizetős alkalmazás lesz, működését lásd a lenti videóban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése