2010. szeptember 3., péntek

Lesz-e flash videót lejátszó böngésző az App Store-ban?


Skyfire böngészője nagy népszerűségnek örvend androidos körökben, három hónap alatt csaknem egymillió letöltést könyvelhettek el. Gondoltak egyet és elkészítették iPhone-os változatot is.
Ez nem egy böngésző a sok közül, hanem képes flash videókat is lejátszani, mégpedig olyan módon, hogy közben nem sérti meg az Apple előírásait sem. Többé nem lesz kis kék kocka a flash videó helyén, egyszerű megoldást választottak. Flash lejátszását nem közvetlenül a böngészőbe építették be. A programban van egy Video ikon, melyben engedélyezni lehet a lejátszást. Ez esetben a Skyfire szervere átalakítja azt HTML5 formátumba és már ezt lövi tovább a telefonra. Így megfelelnek az Apple előírásának is.
Az adatforgalom sem másodlagos, mert a böngésző negyedére tömöríti az adatokat, így csökkentve a pufferidőt, növelve az akksi idejét. A program „csak” flash videó lejátszására képes, más flash tartalmat nem tud megjeleníteni.
Az alkalmazást már továbbították jóváhagyásra. Nagyon kíváncsi leszek, vajon átengedik-e a szűrőn. A lenti videó bemutatja a működést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése