2010. szeptember 24., péntek

Napi hírek 2010.09.24.

Mai hírekben szó lesz az iPhone 4-es seftelésről, a Mozilla okostelefon koncepciójáról, újra az Apple TV-s alkalmazásokról és a világ második legértékesebb cégéről.

Vegyél olcsón iPhone 4-et és küld ki Kínába!

Miközben itthon nagy sorok várnak az iPhone 4-re, addig New Yorkban és Londonban sem tétlenkednek az emberek, sorban állnak. Azonban teljesen más oknál fogva.
A kínai fekete/szürke piac virágzik, egy kártyafüggetlen iPhone 4-ért akár 1000 dollárt is megadnak. Ezért az amerikaiak 600 dollárért megveszik szerződés nélkül, Chinatownban eladják 750 dollárért. Pekingben pedig boldogan fizetnek érte egy ezrest.
Az Apple nem nagyon tud ellene tenni semmit. Próbálkoztak nem kiszolgálni az ázsiai ügyfeleket, de ügyészi nyomásra kénytelenek voltak visszakozni. Azonban az üzletet némileg beárnyékolhatja, hogy Kínában holnap mutatják be a telefont, 750 dollárnak megfelelő jüan lesz a 16 GB-os modell.
Londonban hasonló sorok kígyóznak. Még.
Ezért jutott Magyarországra olyan kevés készülék…


Mozilla telefon koncepciója

Firefox böngészőjéről ismert Mozilla érdekes koncepcióval állt elő, a videóban látható telefont tervezték meg. Nekem tetszik. Vajon megvalósul valaha?



Alkalmazások Apple TV-n

Egy belső dokumentum szerint az Apple munkatársat keres Apple TV-re való alkalmazásfejlesztésre. Mivel az Apple TV-n is iOS, az iPhone operációs rendszere fut, és már korábban is megszellőztették az alkalmazások lehetőségét, ez az állásajánlat egyáltalán nem meglepő. Macrumors nem várja, hogy a TV-n az eddig iOS alkalmazások fussanak, de elképzelhetőnek tartja specifikus tv-s appokat.


Apple a világ második legértékesebb cége

Négy hónappal ezelőtt az Apple piaci kapitalizációban megelőzte a Microsoftot, most pedig mivel a részvényárfolyam 292.76 dolláron zárt, ezért a PetroChina-t megelőzve már a világ második legértékesebb cégévé vált. A cég 265.8 milliárd dollárt ér, már csak az Exxon Mobil van hátra :)
Egyébként Steve Jobs-szal értek egyet. Amikor pár hónappal ezelőtt a Microsoft beelőzéséről kérdezték, azt mondta hogy ez egyáltalán nem lényeges. A vásárlók nem azért veszik a termékeiket, mert megelőzték a Microsoftot. Igaza van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése