2010. szeptember 27., hétfő

Napi hírek 2010.09.27.

Mai hírekben szó lesz az iPod Touch 4 töréséről, a Game Center jelzéséről és az iPhone kiterjesztett garanciájáról.

iPod Touch 4G törése SHAtterrel

iPhone Dev Team bemutatott egy videót, melyben az új iPod Touch 4G törése látható SHAtter exploittal. A PwnageTool legújabb béta verziójába beépítették ezt a törése módot és egy custom firmwaret telepítettek a készülékre. Így már látható az akksi százaléka és a Cydia is. Ugyan készülőben vannak gyorsabb megoldások, de a PwnageTool megőrzi majd a régi basebandet, így lehet majd 4.1 alatt is függetleníteni a készüléket.
Közben a Chronic Dev Team is dolgozik a greenpois0n megoldáson. Kiadási dátum nem ismert.





Game Center jelzés egy játéknál

Az Apple az App Store-ban a Game Center képes játékoknak korábban már létrehozott egy külön szekciót, de továbbfejlesztette az iTunes-t. A leírás jobb felső sarkába tettek egy Game Center ikont, így egy adott játéknál is látható, hogy lehet-e vele multizni.



Magyarországon is érvényesíthető lesz a más EU országban vásárolt iPhone garanciája

Apple sajátos garanciális elveket vall. Ha egy másik országban vettél egy Mac-et, akkor bárhol tudod garanciálisan javítatni. Azonban iPhone esetében ez nem működött, csak a vásárlás országában lehetett érvényesíteni a garanciát.
EU vizsgálatot indított, mire az Apple (más restrikcióval együtt) visszakozott. Azokban az országokban, ahol nincs közvetlen Apple-szerviz, kijelölt ún. Authorised Service Providers-t, aki a garanciális szervizelést végzi.
Kíváncsi leszek Magyarországra mikor ér ez el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése