2010. szeptember 29., szerda

Napi hírek 2010.09.29.

Mai hírekben szó lesz a 4.2-es rendszer második bétájáról, az alapértelmezett keresőről és a Firefox-ról.

Megjelent a 4.2-es rendszer második bétája

Tegnap az Apple útjára bocsátotta a 4.2-es firmware második béta változatát.


Újítások:
- iPad-en a multitaskingos alkalmazások váltása új animációt kapott,



- MobileMe email javítása,
- új YouTube videó feltöltési opció,


- új Game Center jelzés már az App Store alkalmazásban is.


Mivel a béta változat fejlesztőknek szól, ezért aki nem az, maradjon távol tőle. Főleg azok, akik későbbiekben jailbreakelni vagy függetleníteni akarnak.
A béta verzió érvényessége október 29-én lejár, ezért biztosan lesz még egy béta, a végleges verzió megjelenése novemberben várható.

Google marad az alapértelmezett kereső

Az utóbbi időben megromlott az Apple és a Google kapcsolata, ezért szárnyra keltek olyan pletykák, hogy az iOS-ben a Bing lesz az alapértelmezett kereső.
Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója eloszlatta a kételyeket. Egy interjúban elmondta, hogy ugyan versenytársak az Apple-lel, de ugyanakkor partnerek is és kibővítették kapcsolatukat, továbbra is a Google marad az alapértelmezett kereső.
Pénz beszél, kutya ugat.


Nem lesz Firefox iPhone-ra

A Firefox-ot készítő Mozilla egy blogbejegyzésben jelentette be, hogy nem lesz külön böngészőjük iPhone-ra. A technikai és logisztikai akadályok miatt nem lesz teljes értékű Firefox kedvenc telefonukra, inkább a Firefox Home alkalmazást pofozzák ki, funkciókban gazdag, felhő alapú alkalmazásban hisznek.
Kár.
A Firefox Home iPhone-on hozzáférést biztosít az asztali Firefox Könyvjelzőihez, Előzményeihez és egyéb nyalánkságaihoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése