2010. szeptember 8., szerda

Mi lesz az iOS 4.1-ben?

Magyar idő szerint ma este jelenik meg az iPhone legújabb operációs rendszere, az iOS 4.1. Nézzük végig milyen újdonságokra és hibajavításokra számíthatunk:
- bővített bluetooth-os zenevezérlés: teljes AVRCP támogatás. Ez azt jelenti, hogy bluetooth-on keresztül pl. már lehet léptetni előre és hátra a számokat.
- Game Center: célja a játékosok összehozása, haverokkal való multiplayer játék.


- HD videó feltöltés: az iPhone 4-ről vagy iPod Touch 4G-ről wifin keresztül fel lehet tölteni HD videókat.


- HDR fényképezés: egyszerre három kép készül: egy alulexponált, egy túlexponált és egy normál. Ezekből állítja össze a végleges képet. Ez is csak iPhone 4 tulajoknak lesz.


- Email alapú FaceTime: mivel az iPod Touch 4G is FaceTime-képes lesz, de mivel nincs telefonszáma, ezért emailcím alapján történik az azonosítás.


- FaceTime hozzáadása a telefonkönyv Kedvenceihez.


- Kamera és FaceTime gombok fekvő nézetben.


- 99 centes TV-műsor bérlés: iTunes-on keresztül TV-műsorokat lehet bérelni. Mivel Magyarországon nincs iTunes Store, ezért ezt a funkciót nem tudjuk kihasználni.


- Ping: az asztali iTunes után a mobilverzió is támogatja az Apple zenei közösségi hálózatát.


- Kikapcsolható helyesírás-ellenőrzés.


- Szülői felügyelet FaceTime és Game Center esetén: gyerek elől letiltható a két funkció, inkább tanuljon az a büdös kölyök!


- Nike + adattovábbítás: nem tudom használja-e valaki a Nike + funkcióit, de ezentúl továbbítani lehet az adatokat a Nike + weboldalára.


Hibajavítások:
- közelségmérő javítása: a 4.0-val beköszönő hiba folytán hívás közben, fej mellé tett készüléknél nem kapcsol ki a képernyő, arccal véletlenül meg lehet nyomni valamelyik gombot.
- szintén javítják a bluetooth kapcsolódási problémát,
- a 3G szinte elviselhetetlenségig belassult iOS 4 alatt. Ígéret szerint ezt is megoldják.
„Röviden” ennyi. A verzió valamikor este 7 óra körül jelenik meg. Aki jailbreakelt és/vagy függetlenített, az egyelőre maradjon távol a verziótól, mert még egyik funkció sem elérhető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése