2010. szeptember 9., csütörtök

Napi hírek 2010.09.09.

Mai hírekben szó lesz az új jailbreakelési lehetőségről, a Game Centerről és a VLC médialejátszóról.

4.1-es exploit

Tegnap már röviden beszámoltam a 4.1-es rendszerben talált hibáról, amely lehetővé teszi majd a jailbreaket. A hackerről annyit kell tudni, hogy ő találta a korábbi '24kpwn' hibát is.
Az új hiba legfőbb tulajdonsága, hogy az Apple csak hardvermódosítással tudja javítani, szoftveresen nem. Ráadásul az összes eddigi iKészüléken működik, még a tegnaptól kapható iPod Touch 4G-n is. Egyébként az Apple meg fogja ezt a hardveres módosítást lépni. Ilyen történt a 3GS esetében is, néhány hét után módosítottak a készüléken és az új bootromos eszközöket nem lehetett mindig jailbreakelni.
Az új jailbreakkel majd a bootlogot és recovery logot is ki lehet majd cserélni.





Külön Game Center szekció

Az iOS 4.1-es verziójának tegnapi megjelenése után néhány óráig csak a Ms Pac Man játék volt a Game Centerben elérhető, ami valljuk be, nem egy iPhone-színvonalú játék.
Egy idő után elkezdtek áramolni a játékok, így az Apple az App Store-ban külön szekciót hozott létre a Game Center képes játékoknak. Most már mindenki láthatja milyen játékra hívhatja meg a havert.




Jön a VLC médialejátszó iPad-re

PC-n nagyon népszerű a VLC médialejátszó, mert az összes ismert formátumot lejátsza. Egy kicsit váratlanul ért a hír, hogy a fejlesztő Applidium már továbbította jóváhagyásra a program iPad-es verzióját. Amennyiben az Apple jóváhagyja, jövő héttől ingyenesen lesz elérhető az alkalmazás.
Nagyon kíváncsi leszek, hogy az avi formátumú filmekkel miként boldogul.




- Posted using BlogPress from my iPhone

2 megjegyzés:

  1. "Nagyon kíváncsi leszek, hogy az avi formátumú filmekkel miként boldogul."
    simán. A lejjebb linkeltet használom, és remekül működik xvid-el. A VLC meg még jobb lesz, mert ők a lejobbak. :)
    http://itunes.apple.com/hu/app/oplayerhd-lite/id385896088?mt=8

    VálaszTörlés
  2. Nálam 3G-n egy film elindításakor kilép...

    VálaszTörlés