2010. május 29., szombat

Napi hírek 2010.05.29.

Mai hírekben szó lesz a 3.1.3-as firmware basebandjének töréséről, a Bing alapértelmezetté tételéről és egy iTunes nélküli backupról.

Jön (majd) a 05.12.01 baseband törése

EmmanueGT nevű twitteres felhasználó megkérdezte MuscleNerdet, hogy a 3.1.3-as verzió basebandje törhető lesz-e a következő iPhone kijövetelekor. (Baseband felelős a telefonálásért, törésével nem csak a hivatalos szolgáltatóval használható a készülék) MuscleNerd válaszában leírta, hogy igen és ne adja el 3GS készüléket, továbbá ne fogadja el iTunes-ban az automatikus frissítést :)
Én igazából a 4.0-ás baseband törését várom.


Bing lesz az alapértelmezett kereső?

Korábban már felreppentek pletykák, hogy az Apple-Google párharc következményeként a Microsoft keresője lesz a mobil Safari alapértelmezett keresője. Mostanra biztosnak látszik, hogy a Google és a Yahoo! mellé bekerül harmadiknak a Bing is, de még nem tudni melyik lesz az alapértelmezett. Állítólag a Google szép summát fizet az Apple-nek az alapértelmezettségért, de ez a háborúskodás miatt a jövőben változhat. Sokakat nem érdekel melyik az alapértelmezett kereső, csak végeredményeket akarnak. Ez jól jöhet a Microsoftnak, amely közeledni látszik az Apple-höz a közös ellenség legyőzése érdekében.


iBye – backup iTunes nélkül

EvilPenguin nevű emberke megalkotta az iBye nevű alkalmazást, mely iTunes nélkül képes backupot készíteni egy FTP szerverre és onnan vissza is tölti az adatokat. Az sem baj, ha nincs FTP szervered, mert magára a készülékre is képes elmenteni a backupot. Olyan alkalmazások adatait menti el, mint Email, Jegyzetek, Safari, Naptár, Fényképek, Névjegyzék és a rendszernapló. A program továbbá képes a kiválasztott alkalmazásból az adatokat törölni, így például nem kell a naptárból egyesével kitörölni az eseményeket, elég egy gombnyomás és törli az összeset.
Az alkalmazás 2.99 dollárért vásárolható meg a ModMyi repóból.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése