2010. május 27., csütörtök

Napi hírek 2010.05.27.

Mai hírekben szó lesz Steve Ballmer WWDC-s prezentációjáról, a teljesen máshogy kinéző iPhone 4G/HD-ről és a Firefox iPhone-os megjelenéséről.

Steve Ballmer prezentál a WWDC-n?

Egy elemző szerint maga Steve Ballmer Microsoft–főnök fog a június 7-i WWDC nyitányon beszélni. 7 percet kap és állítólag bejelenti a Visual Studio 2010-et. Ez a program lehetővé teszi Windowson iPhone-ra, iPad-ra és Mac-re alkalmazások írását. Apple eddig csak a saját Xcode fejlesztő eszközön tette lehetővé alkalmazások írását, amely Mac-en fut. Nemrégiben tiltottak ki minden egyéb fejlesztő eszközt, így meglepetés lenne, ha a cég változtatna a politikáján. Én csak akkor hiszem el ezt a pletykát, ha maga Jobs jelentené be a változást.

Más design-nal jön ki az iPhone 4G/HD?

A hongkongi Digitimes interjút készített egy kutatásokkal foglalkozó elemzővel, aki érdekes dolgokat mondott.
Először is az Apple-nek van egy tartalék terve, ha a kiszivárgott modell sorozatgyártásánál problémák lépnének fel. Az N91 kódnév alatt futó projektben a 3GS-hez képest csak kevés módosítást hajtottak végre a telefonon, így könnyen át tudnának állni a gyártással.
Másodsorban az új telefonban nem lesz AMOLED kijelző, mert a Samsung csak az igényelt kapacitás felét tudta volna leszállítani, és ezt a kockázatot Cupertinoban nem vállalták fel, marad a megszokott LCD.
Harmadrészben a 4.0-ás rendszer elég memóriaigényes (multitasking, 5 megapixeles kamera, összetettebb alkalmazások), ezért 512 MB memóriára van szükség.
Kíváncsi leszek mennyi jön be ezekből a találgatásokból.


Jön a Firefox iPhone-ra

Ugyan a Mozilla nem fejleszti ki a Firefoxot iPhone-ra, de nem hagyja cserben felhasználóit. Most éppen egy Firefox Home nevezetű ingyenes alkalmazáson dolgoznak, mely hozzáférést tesz lehetővé az asztali Firefoxon lévő Előzményekhez, Könyvjelzőkhöz és a nyitva lévő fülekhez. Az alkalmazás tartalmaz egy Awesome Bar nevezetű tulajdonságot is, mely a kedvenc webhelyek címének begépelését rövidíti le.
Az alkalmazás még készülőben van, a tervek szerint június közepén továbbítják az Apple-nek jóváhagyásra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése