2010. május 13., csütörtök

Napi hírek 2010.05.13.

Újabb prototípust találtak, frissült a Flight Control, déjà vú iPad-reklám és integrált Facebookos tulajdonságok a 4.0-ás rendszerben.

Újabb iPhone-prototípust találtak. Te is találtál egyet?

Az utóbbi időben valahogy nem működik tökéletesen az Apple biztonsági rendszere. Már a második iPhone-prototípust találták meg. Ezúttal egy vietnámi weboldalon jelentek meg képek és egy videó is a telefonról. A készüléket állítólag 4000 dollárért vették az Egyesült Államokban egy iPad-del együtt. Külsőre úgy néz ki, mint a Gizmodo által bemutatott, két különbséggel: nincsenek az alján csavarok és már szerepel a 16 GB-os jelzés a hátlapon. A videó alapján akár egy tökéletes hamisítvány is lehetne, de szétszerelték és A4 chipet találtak benne, pont olyat, ami az iPad-ben is van, memóriája 256 MB (Nexus One 512 MB-tal rendelkezik) és úgy néz ki, hogy micro SIM-mel működik. Videón is láthatóm, hogy egy rendszeranalizáló program fut rajta, akksi éppen 2 %-os töltöttségen van.
Ezek után igazán poén lenne, ha mégsem így nézne ki a telefon :)






Frissült a Flight Control

Általam az egyik legjobb játéknak tartott Flight Control-ra újabb frissítés jelent meg. Egyrészről téli repülőtérrel bővült a kínálat, ahol még a feltámadó széllel is meg kell birkózni, így nehezítve a leszállást, ráadásul a leszállópálya az erős szél miatt időnként bezár.
Másrészről aki esetleg lassúnak tartja a játékmenetet, egy gyorsító gombbal felpörgetheti azt, de ha két gép túl közel kerül egymáshoz, akkor ez az opció kikapcsol. A frissítés ingyen tölthető le az App Store-ból, a játék egyébként 0.79 euróba kerül.


iPad reklám

Új iPad-reklámot kezdtek el sugározni, mely leginkább a 20 évvel ezelőtti Apple-tablet, a Newton reklámjára hasonlít.





Integrált Facebook-tulajdonságok a 4.0-ás rendszerben

Állítólag az Apple a 4.0-ás rendszerbe beépíti a Facebookos kapcsolatok szinkronizálási lehetőségét, így a Telefonkönyvben már ezek is megjelennének. A Facebook Connect a szoftverfejlesztői eszközökbe is bekerül, így a fejlesztők alkalmazásuk készítésénél kihasználhatják ezt a lehetőséget is. A featuret állítólag a június 7-i bemutatón jelentik be.

3 megjegyzés:

  1. új iPhone 4G videó? erősen gyanús.

    miért? ezeken gondolkozz el: vagy 4x nyom benne home gombot a telefonon. és nem történik semmi. nyomkodja a kijelzőt, és nem történik semmi. nyomkodja a hangerőszabályzókat, és nem történik semmi. kapcsolgatja a némítót, és nem történik semmi. most akkor valamit hekkelt rajta, hogy legyen a kijelzőjén kép, mert ha működne a telefon, ezekre mind reagálnia kellett volna. ha meg hekkelt rajta, onnantól már nem megbízható a dolog. könnyen lehet egy fullos kínai replika, mostanában a legutóbbi készülék miatt mindenki ezzel akar felvágni. majd ha működés közben látom a telefont, akkor kb elhiszem. ettől még lehet valódi. de szerintem eléggé kilóg a lóláb… majd ha az apple is kommentálja, akkor már oké. addig szkeptikus vagyok.

    pláne furcsa, hogy a másik 4G-t szinte azonnal lelőtték távolról, ez meg pár héttel az után is megy. vagy nem megy?

    szétszedték. nahát. a korábbi gizmodos képek alapján ha valaki akar, nem nagy kunszt valami kamu nyáklapot összedobni, pláne, ha amúgy nem is működik, soha senki nem jön rá.

    aztán az említett A4 chip. hát az van, hogy épp *nem* olyat találtak benne, hanem: "Az iPadben talált chipehez képest ezen nem volt rajta az A4 jelzés, csak pár azonosító: 339S0084,K4X2G643GE és APL0398." (forrás: beszmac)

    egy biztos: ennek a cikknek a kapcsán a vietnámi oldal látogatottsága az egekbe szökik, és tuti tele van jó kis reklámokkal. akkor meg még egy esetlegesen eredeti, de inkább kínai replikáért is megéri kifizetni a pénzt, hiszen a reklámokból visszajön a többszöröse.

    persze ettől még lehet eredeti, de több részlet meglehetősen gyanús.

    VálaszTörlés
  2. Azon túl hogy nagyrészt egyetértek veled, megjegyzem, hogy az azonosítók alapján lőttek be A4-nek.
    http://www.ifixit.com/blog/2010/05/iphone-4g-processor-revealed/

    Arra én is kiváncsi leszek, ezt is visszakérik-e.

    VálaszTörlés
  3. hmm, a kép alapján már valóban, akkor beszmac-ék voltak a bénák (pláne nem először...) :P

    VálaszTörlés