2010. május 7., péntek

Napi hírek 2010.05.07.

Mai hírekben szó lesz a szívverésről és a kiárusításról.

Szívverés felismerés

Ezúttal olyan biometrikus Apple-szabadalmat találtak, mely a szívverés felismerését használja a felhasználó azonosítására. Magán a készüléken van egy érzékelő, amely veszi az emberke szívverését, szívritmusát, elemzi azt és összehasonlítja a tárolt adatokkal. Amennyiben egyezőséget talál, a bizalmas adatokhoz hozzáférést biztosít, ellenkező esetben kizárja a felhasználót ezek megismeréséből. Maga a szabadalom kifejti, hogy az érzékelő finomhangolt, tehát képes megkülönböztetni az apró eltéréseket is. De mi van ha ideges az ember vagy éppen magas az adrenalinszintje?
Ugyan az Apple számtalan biometrikus szabadalmat beadott (ujjlenyomat, retina felismerés), de ezek közül még egy sem valósult meg. Az sem valószínű, hogy a következő generációs iPhone-ban valamelyik helyet kap.


WWDC: kiárusítva

Nyolc nappal a meghirdetés után mind az 5000 jegy elkelt a június 7-11 között tartandó Worldwide Develepers Conference-re. A jegyár egyáltalán nem volt olcsó, a tavalyi 1295 dollárról 1599-re emelkedett. A konferencián kiemelt figyelmet kap az iPhone 4.0-ás operációs rendszere, a Mac ezúttal kikerült a napirendi pontok közül. Várhatóan június 7-én mutatják be a következő generációs iPhone-t is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése