2010. május 9., vasárnap

Napi hírek 2010.05.09.

Mai hírekben szó lesz az iPad árazásáról, a Gameloft szülinapi akciójáról és a Nintendo ébredéséről.

Itt az iPad árazása

Apple közzétette, hogy május 28-án indul az iPad nemzetközi árusítása. Ezt persze már tudtuk, de mivel Magyarország nincs benne az első körben ezért ez annyira nem fontos. Annál érdekesebb az árazás.
Úgy látszik Cupertinoban is más multik árazását használták (pl. Sony), 1 dollár = 1 euró. Így Franciaországban és Olaszországban is a 16 GB-os wifis modell 499 euróba, a 32 GB-os 599 euróba, míg a 64 GB-os 699 euróba fog kerülni. A 3G-s készüléknél egy kicsit visszavettek az arányból, mert 599, 699 vagy 799 eurót kell fizetni a boldog tulajdonosnak. Spanyolország ennél árnyalatnyival olcsóbb, de lehet hogy félreütés. Forintra átszámított kalkulált árakat lásd a táblázatban (1 euró = 280 forint). Attól tartok itthon ez még drágább lesz :( Érdemes lesz az eBay-en körülnézni.
Nagyon kíváncsi leszek, hogy hűségnyilatkozat esetén a 3G-s modellnél T-Mobile milyen kedvezményt ad.


Minden nap egy ingyenes Gameloft-játék

Mint már twitteren is jeleztem, Gameloft idén ünnepli 10. születésnapját, ezért úgy döntöttek, hogy május 10-21 között (hétvége kivételével) minden nap 2 órára egy játékukat ingyenesen letölthetővé teszik. Nem kell mást tenni, mint twitteren követni őket a http://twitter.com/gameloft címen, itt kaphatsz értesítést az aktuális ingyenes játékról. Jól kell figyelni, mert a nap mindig más órájában jön el az idő. Amennyiben lehetőségem lesz rá, én is retweetelem a hírt.
Nézzük milyen játékok jöhetnek számításba: Gameloft Sports Pack, Brain Challenge™, Chess Classics, Platinum Solitaire™, Bubble Bash™, Diamond Twister, Asphalt 4: Elite Racing, Block Breaker Deluxe 2, Midnight Pool, Guitar Rock Tour™, TV Show King, CSI: Miami™, My Word Coach, UNO™, Mi experto en vocabulario, Midnight Bowling™, Hero of Sparta, My Stop Smoking Coach with Allen Carr, Brothers In Arms® Hour of Heroes, My Weight Loss Coach, Ferrari GT: Evolution, The Oregon Trail, Brothers In Arms® 2: Global Front, Wild West Guns, Driver™, 1 vs 100™, Let's Golf!, Gangstar: West Coast Hustle, Asphalt 5, Assassin's Creed™ - Altaïr's Chronicles, Siberian Strike, Terminator Salvation : The official game, New York Nights: success in the city, DJ Mix Tour, Real Tennis 2009, Rise Of Lost Empires, Rayman 2: The Great Escape, Castle Of Magic, Shrek Kart™, Guitar Rock Tour 2, NFL 2010, Modern Combat: Sandstorm, Alone at War, Blades of Fury, Rogue Planet, Dungeon Hunter, Brain Challenge 2: Think Again!, Bailout Wars, Earthworm Jim, Castle Frenzy, The Settlers, Skater Nation, Tom Clancy's H.A.W.X, James Cameron's Avatar, Bridge Odyssey, N.O.V.A. - Near Orbit Vanguard Alliance, Pocket Chef™, GT Racing: Motor Academy, Fishing Kings, Blokus ™, Iron Man 2.
A kínálat elég bőséges, remélem nem valami tré játékot tesznek ingyenesen elérhetővé.


Apple a jövő ellensége

Úgy látszik már Japánban is komolyan veszik az Apple-t. Satoru Iwata, a Nintendo elnöke nemrégiben még lekicsinylően nyilatkozott az Apple-ről, de mostanra „a jövő ellenségét” látja a cupertinoi cégben. Kijelentése szerint a Sonyt már legyőzték, most már az Apple a fő rivális.
Azt kell mondanom, az úriember eddig el volt tévedve. Wii-t technológiában nem a PS3-hoz kell hasonlítani. A Wii már négy éve a piacon van, így termékciklusa kezd leáldozni, elég megnézni az elmúlt negyedévben bekövetkezett 21 %-os eladott darabszám csökkenést.
Azért a japánok is fejlesztenek, elvileg a jövő hónapban mutatják be a Nintendo 3DS-t, mely 3D-s megjelenítést tesz lehetővé. Azonban ez a tulajdonság hosszú távú használat esetén egészségkárosító, így kikapcsolható lesz.
Az Apple folyamatosan frissíti termékkínálatát iPhone és iPod Touch vonalon, ráadásul itt az iPad, mely egészen más játékélményt nyújt. Ha a Nintendonál nem lépnek valami komolyat, bedarálják őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése