2010. május 20., csütörtök

Napi hírek 2010.05.20.

Mai hírekben szó lesz a hivatalos twitter alkalmazásról, a vakuról és az iTunes nélküli életről.

Itt a hivatalos twitter alkalmazás

Pár hete a Twitter Inc. megvette a Tweetie fejlesztőcégét, így már lett hivatalos iPhone-os twitter alkalmazás is. Három napja kivonták a Tweetiet a forgalomból, tegnapra pedig kiadták Twitter név alatt az átpofozott alkalmazást.
Mivel én Twittelatort használok, a Tweetiet nem ismertem, gondoltam kipróbálom ezt is. Hát, annyira nem győzött meg. Twittelatorban jóval több beállítási lehetőség van, jobban testre szabható, látom az új tweetek számát, stb. Azt hiszem maradok a Twittelatornál.
Az alkalmazás ingyenesen tölthető le a magyar App Store-ból.


Lesz vaku az új iPhone-ban

Tegnap tovább boncolgatták a 4.0-ás rendszer negyedik bétáját, vakura való utalást találtak. Sőt! Nem csak iPhone-ra, hanem iPod-ra és iPad-re is.



A készüléknek le kell hűlnie, hogy használni lehessen újra a vakut.


Ráadásul már a 10.7-es OS X-re is van utalás, pedig még a nevét sem tudjuk. Ezek szerint valamikor a 4.x rendszer élete folyamán akarják piacra dobni, 2011. júniusig bezárólag.


Szinkronizálás iTunes nélkül

Sokaknak nem tetszik, hogy ha valamit fel akarnak tenni a telefonra, akkor azt iTunes-on keresztül kell tenniük. Nekik fejlesztették ki a PwnTunes nevű alkalmazást, mellyel zenéket (ID3 taggel együtt), képeket, Safarival letöltött fájlokat, videókat, egyéb dokumentumokat lehet USB-kábelen feltölteni és letölteni a telefonról (természetesen fájlböngészőre is szükség van).
Az alkalmazás Windows 7, XP és Vista kompatibilis, Mac-en nem működik, 12.99 dollárért letölthető a BigBoss repóból. Kicsit drága.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése