2010. május 5., szerda

iPhone 4.0 OS béta3 újdonságok

Tegnap az Apple letölthetővé tette a 4.0-ás rendszer harmadik bétáját. Szemfüles fejlesztők felfedeztek néhány újdonságot.
1, Multitaskingél a megnyitott alkalmazások részen az ujj balra húzásával menügombok jelennek meg. Egyik megakadályozza oldalra fordításnál a képernyő forgását, álló helyzetben marad az, a többi pedig az iPod vezérlését segíti. Ezek a vezérlőgombok most is megjelennek, ha kétszer megnyomod a Home gombot.


2, Fájlmegosztás: iPad-hez hasonlóan végre iPhone-nál is megjelenik a számítógépre/ről való fájlmegosztás. iTunes-ban az Apps fülön lefelé kell tekerni, utolsó pontként megjelenik a File sharing menüpont. Drag-and-drop módszerrel lehet fájlokat mozgatni (persze szinkronizálás is szükséges). Egyelőre még csak a Mail alkalmazás engedélyezett, de a képet elnézve van ott többnek is hely :)


3, Multitaskingnél alkalmazás bezárása: egyszerűbbé tették, mivel már nem kell minden alkalmazást hosszan nyomva egyesével bezárogatni, hanem a törléshez hasonlóan lehet becsukni, lásd a mellékelt képen.


4, Kismértékben módosult a baseband.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése