2010. május 15., szombat

Nap(pal)i hírek 2010.05.15.

Mai hírekben szó lesz egy álom szertefoszlásáról, a 41.7 milliós iPad-ről és az Apple Adobe-nak adott válaszáról.

Nexus One: egy álom vége?

Január végén nagy dirrel-durral mutatták be a Google telefonját. Sajátos értékesítési módszert választottak, a Google honlapján keresztül lehetett gyárilag független állapotban megvásárolni.
Már az első napokban kiütközött a cég ilyen irányú tapasztalatlansága. Mivel nem fizikai boltban vásárolták, a reklamáló ügyfeleknek nem volt normális ügyfélszolgálat megadva. A fő piacnak szánt USÁ-ban is csak a T-Mobile foglalkozott vele komolyan, többiek inkább a saját androidos készülékeiket nyomták, nem adtak rá dotációt. Ráadásul az értékesítési adatok is igen gyengék voltak.
Többek között ezért döntött a Google úgy, hogy megszünteti a Nexus One online rendelhetőségét. Rájöttek, hogy az emberek inkább személyesen, üzletben, a telefont megfogva szeretnek vásárolni, ráadásul választhatnak az előfizetői csomagok közül is. Ezután inkább rendes üzletben árusítják, a google.com/phone címen pedig inkább az androidos készülékeket fogják bemutatni, vásárlási lehetőség nélkül.
Első szög a Nexus One koporsójában?


iPad aranyárban (szó szerint)

Sok pénzed van, de nem tudtál iPad-et vásárolni? Semmi baj! Katherine Hughes egy 64 GB-os 3G-s iPad-et alakított át. A hátlap egy darabból álló 22 karátos aranyból készült, az Apple-logo 53 darab, 25.5 karátos gyémántból van kirakva. Az ára mindössze 130 ezer font (192 ezer dollár, 41.7 millió forint). Jobb lesz ha sietsz, mert csak 10 darab készül belőle :) Sznobok előre!


Apple válasza az Adobe-nak

Adobe kampányt indított, ő nagyon szereti az Apple-t, nincs vele semmi baja. Egy humoros emberke elkészítette az Apple válaszát:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése