2010. május 16., vasárnap

Napi hírek 2010.05.16.

Mai hírekben szó lesz egy párbajról és a felhőkről (egyébként is esős idő van).

Párbaj

Gawker Mediának már volt egy összezördülése az Apple-lel (ők vették meg az elvesztett/ellopott iPhone prototípust), de úgy látszik a dolgozók nem tanultak belőle. Az egyik munkatársuk az iPad reklámján kapta fel a vizet, miért hirdetik forradalminak? Azon nyomban írt Jobsnak egy levelet, amire persze az válaszolt. Szó szót követett, főleg a Gawkeres hapsi részéről eldurvult a levelezés. Jobs végig megőrizte higgadságát, nehogy már egy ilyen kis mitugrász kihozza a sodrából :) A péntek éjszakai levelezés itt olvasható.


iTunes a felhőben

Korábban már írtam erről, most újabb pletyka látott napvilágot. A június 7-én kezdődő WWDC-n állítólag nem csak az új iPhone-t fogják bemutatni, hanem bejelentik az iTunes új verzióját is, mely felhőben képes kezelni és tárolni a felhasználók dalait, filmjeit, tv-műsorait. Állítólag az 1 milliárd dollárba kerülő, Észak-Karolinában épülő szerverpark is ezt a célt fogja szolgálni.
A felhasználó ezután képes lesz egy URL segítségével a feltöltött zenék és videók között navigálni. Nem kell ezentúl a tárolókapacitással foglalkoznia, ez az Apple problémája lesz.
Az Apple még decemberben vette meg a Lalát, azt a szolgáltatót, amely már nagy gyakorlatot szerzett az online tárolásban, így hozzá kerültek a programozók is. A Lala szolgáltatása május 31-én bezár, tehát valami jön utána. iTunes in cloud?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése