2010. január 20., szerda

Napi hírek 2010.01.20.

Mai hírekben szó lesz az iPhone 4.0-ás verziójának részleteiről, a fellegekről és a Bingről.

4.0-ás részletek

BGR megtudott néhány 4.0-ás jellemzőt:
- egyfajta multitasking,
- multitouch több helyen (valószínűleg a tablet miatt)
- grafikai és kezelői változások: könnyebb navigáció a rendszeren belül,
- csak 3G-re és 3GS-re jön a frissítés: úgy látszik már nem támogatják az első generációs készüléket :( Viszont ezzel a verzióval a pletyka szerint újra a többi okostelefon elé kerül az iPhone.
- névjegyek és naptár újfajta szinkronizálása.
Meg nem erősített hírek szerint január 27-én mutatják be a nagyközönségnek az új verziót.



iTunes a fellegekben

Az MP3.com alapítója, Michael Robertson szerint az iTunes új verziójával már böngészőn keresztül is elérhetjük kedvenc zenéinket, filmeinket.
Az Apple valójában azért vehette meg a Lala nevű szolgáltatót, hogy ezt lehetővé tegye. Robertson szerint egy egyszerű iTunes verziófrissítéssel a megvásárolt dalok és filmek listája felkerül a felhőbe, így az iPhone/Touch/Tablet böngészőjén keresztül elérhetjük azokat, hallgathatjuk a zenéket, nézhetjük a filmeket. Ezzel függhet össze az a hír is, hogy a cég 1 milliárd dollárért szerverparkot épít Észak-Karolinában. Így már könnyebben ki lehet szolgálni ezeket az igényeket.
Mivel még nem létezik magyar iTunes Store, de a hírek szerint jön, ezért magyar felhasználók is hamarosan élvezhetik a technológiai váltás előnyét.



Bing lesz a mobil Safari alapértelmezett keresője?

BusinessWeek szerint az ősi ellenségek összefognak a Google ellen. Apple és a Microsoft tárgyalásokat folytat a Bing alapértelmezetté tételéről, így jövőben a mobil készülékeken futó Safariban az MS keresője lehet az alap kereső. Jelenleg ha valaki a Binget akarja iPhone-on használni, akkor letöltheti az AppStore-ból a programot vagy elnavigál a bing.com címre és ott keres.
Nem tudom mennyi valóságalapja van a hírnek, de
- az Apple fő riválisa az Android miatt a Google lett, így összefoghat a Microsofttal az „ördög” ellen,
- MS többet kínál egy hirdetésre való kattintásért, mint a Google. Ez a dinamikusan növekvő mobil hirdetési piacon fontos szempont.
A pletyka szerint az asztali gépeken futó Safarihoz is hozzáadják a Binget, mint opcionális keresőt. Persze mindkét cégnél cáfolták a híresztelést, de nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése