2010. január 27., szerda

Tablet-hírek

Várakozások óriásiak, este hét óráig kell várnunk a tutira, addig is szemezgetünk a pletykákból. Ne felejtsd el, élőben közvetítem az eseményt :)

Bejelentés egy nappal korábban

McGraw-Hill kiadó vezérigazgatója, Terry McGraw tegnap elmondta a CNBC-nek, hogy szerdán a tabletet fogja az Apple bemutatni. Ezt eddig is tudtuk, de hivatalos forrásból nem hangzott el még semmi. A készüléken az iPhone operációs rendszere fog futni, és ők már régóta együtt dolgoznak az almásokkal ebookok megjelentetésén. A tablet egészen fantasztikus lesz.
A bejelentésnek Jobs valószínűleg nem örül, így nem fog Mr. McGraw részére karácsonyi képeslapot küldeni…



Tablet-történelem

A lenti képen látható, hogy már 2002-ben elkezdődtek pletykák szállingózni a készülékről. 8 évnek kellett eltelnie a termék megjelenéséig, de tudjuk, hogy az Apple magasra helyezi a mércét és nem ad ki félkész terméket a kezéből. Ezért biztosra vehetjük, hogy a tablet is kategóriájában etalon lesz az őt másolóknak.



Jön az új OS

Biztosra vehetjük az iPhone OS frissítést is. Vélemények megoszlanak a 3.2-es és 4.0-ás verzió között, én a 3.2-re tippelek. Azok az új fejlesztők, akik jelentkeznek a fejlesztői programba, a License Agreementben találnak egy olyan pontot, hogy január 27-én meg kell újítaniuk a szerződést. Mi ez ha nem új OS?
Más vélemény szerint az új rendszerverziót már nem iPhone OS-nek, hanem iOS-nek fogják hívni a számtalan készülék miatt (iPhone, iPod Touch, tablet). Én nem látom értelmét a megkülönböztetésnek, mivel az alap ugyanaz lesz, felesleges átnevezgetni.



Verizon: nagy nap lesz a szerdai

Közben a Verizon saját menedzserei tudtára adta, hogy nagy nap lesz a szerdai. Egyesek szerint bejelentik a júniusban megjelenő Verizon-képes iPhone-t, de szerintem csak a tablet lesz Verizon hálózatán keresztül elérhető.


Tablet képek

Végezetül jöjjön néhány kép, vajon milyennek gondolják a tabletet.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése