2010. január 2., szombat

Napi hírek 2010.01.02.

Új év, újra napi hírek. Ma szó lesz az iPhone-hoz csatlakoztatható kártyaolvasóról, az érdekes amerikai jogrendszerről és az új iPhone-ról.

Kártyaolvasó iPhone-hoz

Már elég sok kiegészítő készült iPhone-hoz, most itt a kártyaolvasó is. Mophie nevezetű cég által készített kütyü magában foglalja a hardvert és egy alkalmazás is tartozik hozzá. A rendszer nagyban hasonlít a twittert alapító Jack Dorsey által kialakított Square-hez. A kiegészítőt a jövő héten kezdődő CES-en akarják bemutatni. Hasznos lehet ügynököknek, taxisoknak, mozgó árusoknak.



Nem kapod vissza az ellopott telefonodat!

Apple-nél mindig tudnak meglepetéssel szolgálni. Egy szerencsétlen new yorki nőnek a metrón ellopták a telefonját. Rögtön értesítette a rendőrséget, azonban már nem akadtak a tolvaj nyomára.
Két héttel később a hölgy emailt kapott az Apple-től, melyben közölték vele, hogy valaki az Apple Care keretében ki akarja cseréltetni a készüléket. Megörült a telefon megtalálásának, azonban hamar ráfagyott az arcára a mosoly. Legalább 12 órát beszélt az Apple és az AT&T számtalan illetékesével, de nem kapta vissza a telefont, mivel nem indított hivatalos rendőrségi vizsgálatot, így nem tudta bizonyítani, hogy övé a telefon. Az nem számított, hogy az Apple által küldött emailben szerepelt a telefon sorozatszáma is, tehát korábban már összekapcsolták az emailcímével.
A jelenlegi tulajdonos érvényesíti a garanciát és kap egy új telefont… Furcsa ez az amerikai jogrendszer.

802.11n wifi az új iPhone-ban?

Nagyon valószínű és valljuk be teljesen logikus. A harmadik generációs iPod Touch már Broadcom BCM4329 chipet tartalmaz, amely képes az n-es wifire is, de szoftveresen még nincs engedélyezve a használata. Most az Apple álláshirdetést tett közzé, melyben olyan mérnököt keresnek aki jártas a wifi-protokollokban és majd az iPhone-teamhez kell csatlakoznia.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése