2010. január 26., kedd

Napi hírek 2010.01.26.

Mai hírekben szó lesz az Apple óóóóóóóóriási nyereségéről és a várva várt tabletről.

Már unalmas az óriási nyereség :)

Szokás szerint igen kedvező negyedéves eredményekről számolt be az Apple. 2009 utolsó negyedévében 15.68 milliárd dollár bevételt, 3.38 milliárd nyereséget ért el. Három hónap alatt 3.36 millió Mac-et (+33 %), 8.7 millió iPhone-t (+100 %), 21 millió iPodot (-8 %) adtak el. Bár az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy módosultak a számviteli szabályok, így az iPhone-nál és az Apple TV-nél is már értékesítéskor el lehet számolni a teljes előfizetői időszak alatti nyereséget, de ez akkor is szép.
Steve Jobs szerint a cég belépett az 50 milliárdos társaságok közé (min. ennyi az éves bevétele) és az új termékek még ezen is dobni fognak.



Tablet-hírek

A német MediaMarkt twitteren elszólta magát, mert csipogása szerint a március 1-től értékesítésre kerülő iPad T-Mobile-os szerződéssel 499 euróba, szerződés nélkül 899 euróba fog kerülni. Később törölték a tweetet.



Másik érdekesség, hogy a Furry mobilelemző cég statisztikáiban feltűnt 50 darab tablet-szerű készülék, amelyeken iPhone-alkalmazásokat teszteltek 3.2-es rendszerverzióval. Peter Farago szerint (a cég marketinges alelnöke), amikor szoftveresen lekérdezték a készüléket nem iPhone-ként azonosította magát.



Más pletyka szerint a New York Times saját alkalmazást ír a tabletra. Közben megy a találgatás, vajon a készülék annyira megváltozatja-e az újságok, magazinok terjesztését, amennyire az iPod megváltoztatta a zeneipari szabályokat.
Közben megy a készülődés a szerdai eseménynek helyet adó Yerba Buena Centerben. A bejáratra ugyanazt a képet rakták ki, amelyik a meghívón is szerepel.
Szerda este felszáll a fehér füst.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése