2010. január 21., csütörtök

Éjszakai hírek 2010.01.21.

Éjszakai kiadással jelentkezem. Mai napon annyi hír van, nem győzöm kitenni. Szó lesz a Fehér Ház megjelenéséről, újabb találgatás a Verizon-képes telefonról és az életmentő iPhone-ról.

Itt a Fehér Ház beszél

Manapság egyre több politikus, celeb ismeri fel az internet előnyét. Twitteren csipognak, blogot indítanak, Facebookon jelennek meg. Barack Obama egyébként is egy nyitott ember, ennek bizonyítékául a Fehér Ház is elkészítette saját alkalmazását, mivel nem akar kimaradni az információs forradalomból és Steve Jobs is elmondhatja, hogy „Mindenre van egy alkalmazás”.
A White House nevű programban értesülhetünk a legújabb hírekről, élő videókat tekinthetünk meg, fotókat nézegethetünk. Az alkalmazás ingyenesen tölthető le az AppStore-ból.
A magyar választási kampány elindult. Kíváncsi leszek a politikusok/pártok vajon mikor készítik el saját alkalmazásukat vagy mikor jelennek meg a twitteren/Facebookon.

Update: kiderült, hogy twitteren már megjelent néhány politikus és párt is. Thanks csigger :)




Jön a Verizon–phone?

Ahogy közeledik január 27-e, egyre több pletyka lát napvilágot. Mai aktuális szenzáció az, hogy bemutatják a Verizonnak szánt iPhone 4G-t.
Egy elemző szerint komoly esély van egy ilyen iPhone bemutatására. A telefon tömegtermelése márciusban indul és júniustól lesz megvásárolható. A jövő generációját jelentő LTE hálózatot a 2011 júniusában piacra dobandó 4GS fogja kiszolgálni.
Egy másik elemző szerint viszont júniusra nem lesz elegendő két rendszert kiszolgáló dual-chip, viszont jöhet egy csak CDMA-telefon.
Személy szerint nem tartom valószínűnek a bejelentést, bár 2007-es MacWorld-ön is az Apple TV bemutatására készültek és iPhone lett belőle. Jobs az előadása végén előszeretettel használja az „És van még valami” szlogent (One more thing…), amellyel egy új terméket jelent be...



iPhone mentette meg az életét

Bizonyára hallottatok a Haitin történt szörnyű földrengésről. Az amerikai Dan Wolley éppen a Pot-au-Prince-beli Hotel Montanában tartózkodott, amikor az épület összeomlott. Súlyosan megsérült, de az iPhone segített rajta. A telefon világításával felmérte sérüléseit (erősen vérzett és eltört a lába, feje szintén sérült volt). Volt a telefonján egy orvosi alkalmazás, amely segítségével diagnosztizálta sérüléseit, ruhájából tépett darabokkal elállította a vérzést, stabilizálta állapotát, amíg a mentőcsapatok 65 óra után kiásták. Most egy miami kórházban ápolják. A megható történetről itt a videó.
There’s an app for that.


View more news videos at: http://www.nbcmiami.com/video.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése