2010. január 19., kedd

Napi hírek 2010.01.19.

Mai hírekben szó lesz a január 27-i eseményről, a hiányról és a Kánaánról.

27-e megerősítve

Apple kiküldte a meghívókat a január 27-i médiaeseményre. A meghívón néhány paca társaságában a következő felirat olvasható: Gyere, nézd meg a legújabb alkotásunkat! (Come see our latest creation)
A helyi idő szerint 10 órakor (nálunk este 7-kor) kezdődő összejövetelen a pletykák szerint bemutatják az új tabletet, az iPhone 4.0-ás szoftververzióját és az iLife 2010-t, de az új iPhone bemutatására nem most kerül sor.
Az eseményről természetesen élőben közvetítek!



Hiány lesz iPhone-ból?

A kínai Wintek Corporation Suzhou városban lévő üzemében mintegy 2000 munkás randalírozott, gépeket és járműveket törtek össze, mert nem akarták kifizetni számukra a 2009-es jutalmat. Más hírek szerint viszont az embertelen munkakörülményeket elégelték meg a dolgozók. Négy munkás nagy adag hexán nevű mérgező gáz belélegzésétől meghalt, a hivatalos vizsgálat szerint viszont más okozta a halálukat. Ez kiverte a biztosítékot a többi munkásban, ezért léptek fel erélyesebben.
Miért érdekes ez nekünk? Azért mert a cég a világ legnagyobb érintőképernyő gyártója, ők látják el az iPhone-t is képernyővel. A 3GS bemutatásakor komoly hiány alakult ki, amit csak pár hónap után sikerült ledolgozni. Lehet hogy megint több hetet kell várni a vásárlóknak?


Minden napra egy ingyenes alkalmazás

Hétfőtől él és virul a http://freeappaday.com/ nevű oldal. Erről annyit kell tudni, hogy a decemberi időszakban népszerű Appvent Calendar egész évre való kiterjesztése. Az ICS Mobile, Blacksmith Games, OpenFeint és a Tapjoy összeálltak, mert hasznosnak ítélték meg az adventi időszakot és persze pénzt is akarnak vele keresni. Egyetlen hátrány, hogy a felhasználónak némi reklámot kell elviselnie.
Első alkalmazásuk a Rope ’n’ Fly nevű játék volt, ma a Zombie Pizza nevű játékot lehet letölteni. Egy alkalmazás 24 órán keresztül ingyenes, tehát iparkodni kell annak, aki meg akarja szerezni. Kíváncsian várom vajon meddig tart ki a lelkesedés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése