2010. január 26., kedd

Kalózhírek

Kalózkodás előnyei

Kalózkodásnak is vannak előnyei. Persze most nem a kalózok szempontjából, hanem a fejlesztők szemszögéből nézzük. A Tap Tap Revenge nevű játékot 2.5 millióan töltötték le az első két hónapban, de ennél sokkal többen szerezték meg a feltört verziót. Nyílván ez is fáj a fejlesztő Tapulousnak, de kitalálták az alkalmazáson belüli vásárlást. Ezzel a módszerrel sok illegális felhasználót rá lehetett venni a legális zenék megvásárlására, így ez is hozzájárul a cég havi 1 millió dolláros bevételéhez.
Másik sikertörténet a Shazam, az alkalmazással dalokat lehet azonosítani. Naponta 2 millió (!) dalt azonosítanak, ezek 13 %-ából alkalmazáson belüli (iTunes-os) vásárlás lesz és a szám folyamatosan növekszik.
Csúnya dolog a kalózkodás, de látható hogy azért van ellenszere.



Farewell install0us

Puy0, az install0us készítője befejezet munkáját. Az install0usról tudni kell, hogy segítségével tört alkalmazásokat lehet a telefonra letölteni és telepíteni.
Postjában leírja, hogy jogi problémák miatt áll le a fejlesztéssel. Már régóta keres olyan ügyvédet, aki az internetes szerzői jogban ott van és felvilágosítja az install0us jogszerűségéről. Most megtalálta és eléggé elszomorította a vele való beszélgetés, ezért úgy döntött, hogy leáll a fejlesztéssel, nem lesz 3.0-ás verzió. Mondjuk az alkalmazás illegális mivoltát én jogi végzettség nélkül is elmondtam volna neki…
Nemsokára leáll az install0us fóruma és repója is, de a 2.5-ös verzió a maga módján tovább él. Hosszú felsorolásban köszöni meg a közreműködők segítségét. Azonban odaszúr a Hackulo.us-nek, szerinte már a pénz körül forog az oldal.
A scene egy tagja befejezte munkáját, vajon átveszi valaki a stafétabotot?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése