2010. január 22., péntek

Napi hírek 2010.01.22.

Mai hírekben szó lesz a napelemes iPhone-ról és a veremről.

Jön a napelemes iPhone?

Az Apple már eddig is híres volt környezetbarát termékeiről, most újabb találmánnyal állt elő. Olyan megoldást szabadalmaztatott, mely segítségével az iPodot vagy az iPhone-t napenergiával lehet tölteni. Tulajdonképpen az elérhető összes felületet ilyen napelemes cella töltené be, nyilván a kijelző kimarad. A készülék tartalmazna egy olyan áramkört is, mely érzékeli a töltöttségi szintet és annak megfelelően használná a napelemes töltést, de akár későbbi felhasználásra is képes lesz tölteni.
Még nincs semmi hír vajon mikor kerül beépítésre valamelyik termékbe, de előbb-utóbb biztosan megvalósul.



AppVault verembe került

AppVault fejlesztői kaptak egy értesítést, miszerint alkalmazásukat kirúgták az AppStore-ból (verembe kerültek, a vault szó egyik jelentése verem), mert a konkurens AppBox fejlesztői szerzői jogi panaszt tettek ellenük. AppBoxosok szerint az alkalmazás ugyanazt a grafikát, szerkezetet és alkalmazásokat használja, mint az AppBox.
AppVaultosok visszautasították a vádakat, mert
- az amerikai szerzői jogi törvény alapján nem lehet ötleteket levédeni,
- keményen dolgoztak az alkalmazáson, minden sorát ők maguk írták,
- AppBoxosokból a féltékenység beszél, mert az AppVault többet tudott és megelőzte a rangsorban az AppBoxot, ráadásul a visszajelzések szerint is jobb az AppVault, mint az AppBox.
Apple-nek is odaszúrtak egyet, mert nem engedi az egészséges versenyt és véleményük figyelmen kívül hagyásával távolították el az alkalmazást. Mivel már több mint 100 ezer alkalmazás található az AppStore-ban, ezért elengedhetetlen, hogy hasonlóak is legyenek a palettán. Igazuk alátámasztására és figyelemfelhívásképpen online petíciót indítottak az AppStore-on belüli szabad versenyért.
Mi van a rengeteg twitter, pukizó és elemlámpás alkalmazással? Ezeket is kirúgják? Úgy gondolom a meccs még nincs lejátszva.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése