2009. május 29., péntek

Pofátlanság teteje (Palm Pre az iTunes-ban)

Elsőre furcsán hangzik, de a Palm úgy alakította ki a Pre-t, hogy az iTunes 8.1.1-es Mac-es és Windowsos verziója is felismerje. Nem elég, hogy jó néhány tulajdonságot átvettek az iPhone-tól (multitouch, egyetlen gomb a telefon elején, hasonló dokkoló), mostanra kiderült, hogy az iTunes-hoz is tud a telefon kapcsolódni. Olyan mintha iPod-ot vagy iPhone-t csatlakoztattál volna (kódlopás?).
Másodszori nekifutásra azért nem lepődök meg a híren. A Pre-t az Apple korábbi hardverfőnöke, Jon Rubenstein által vezetett csapat fejlesztette ki (Apple-től átvett dolgozókkal), így nem volt olyan nehéz dolguk, mint azt gondolnánk. A Pre ugyan nem tud az iTunes Plus előtt vásárolt DRM-védelemmel ellátott dalokat lejátszani és alkalmazásokat szinkronizálni, de MP3, képek és videók nem jelentenek neki problémát.
Kíváncsian várom az Apple reakcióját. Ha a Pre használók az iTunes-ban vásárolnak maguknak dalokat és filmeket, az még az Apple-nek is jó lehet, de most nem ez az elsődleges szempont. Már azon is felkapták a vizet, hogy a Palm átvette a magukénak tartott multitouchot, most az iTunes csatlakozás után pedig övön aluli ütést kaptak. Képzelem Steve Jobs milyen ideges lehet…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése