2009. május 20., szerda

Napi hírek 2009.05.20.

Mai hírekben szó lesz a Palm Pre indulásáról és két iPhone pletykáról.

Június 6-án jön a Palm Pre

A Palm tegnap bejelentette, hogy a régóta várt Pre modelljét június 6-tól lehet megvásárolni. Ára kétéves hűségnyilatkozattal elvileg 200 dollár, de hozzájön még egy 100 dolláros költség plusz az ÁFA, tehát jóval 300 dollár feletti kiadás terheli a vásárlókat. A telefonhoz adnak hagyományos töltőt is, de aki nem akar a madzagokkal vesződni 50 dollárért vásárolhat drótnélküli töltőt is.
A telefon egyébként 8GB tárolókapacitást, kicsúsztatható billentyűzetet, 802.11b/g wifit, Bluetooth 2.1, 3.1 colos érintőképernyőt, GPS-t, 3 féle érzékelőt (fény, gyorsulás, távolság), levehető akkumulátort és egy 3 megapixeles kamerát tartalmaz. Legnagyobb előnye a valódi multitasking, a felhasználó választhatja ki mit akar a háttérben futtatni, nem a cég korlátozza bizonyos alkalmazásokra (mint az iPhone-nál). A készülék GSM hálózaton nem működik.
Európai megjelenés elvileg ősszel lesz, de ezt hivatalosan nem erősítették meg.


Két iPhone pletyka


Meg nem erősített hírek szerint július 17-től kapható az új iPhone és a következő tulajdonságokkal fog rendelkezni:
- 16GB és 32GB modell
- 199 dolláros és 299 dolláros ár
- 3.2 megapixeles kamera
- videofelvétel és szerkesztés
- képek és videók küldése MMS-en keresztül
- nem lesz krómozott csík a készülék szélén
- OLED képernyő
- másfélszeresére növelt akksi élettartam
- kétszeresére növelt RAM és sebesség
- beépített FM-vevő
- világító Apple logo a hátlapon
- gumi bordázatú hátlap
- beépített iránytű
- a kamera, GPS, iránytű és a Google maps forradalmi kombinációja, így azonosítani lehet a fényképeket és információt lehet szerezni a kép készítésének helyéről.
- valódi navigáció (turn by turn)
Ha jól megnézzük ezeket a tulajdonságokat, akkor alig van olyan, amit eddig ne hallottunk volna, csak összegyűjtötték ezeket az információkat. Július 17-i dátum nincs megerősítve. Ráadásul az a webhely, amelyik először hozta le ezt az információt egy eddig ismeretlen forrás volt és már nem elérhető… Mindenesetre klassz lenne, ha az új készülék rendelkezne a felsorolt tulajdonságokkal .

Közben olyan pletyka is napvilágot látott, hogy nem hardveres megkülönböztetés lesz az új modelleknél, hanem szoftveres. Mit is jelent ez? Elképzelhető, hogy lesz egy „Youtube” iPhone, mellyel lehet videókat rögzíteni, szerkeszteni és megosztani, míg egy másik iPhone csak az alap videórögzítést kínálja.
Az Apple szempontjából is egyszerűbb ez a változat, nem kell különböző hardvereket gyártania, amely távolra mutató problémákat vethet fel a gyártási eljárásban, volumenekben és költségekben is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése